Sporten niet alleen super gezond, het bespaart ook een hoop geld!

afbeelding fitness

Het liefst sport ik zo vaak mogelijk in de week. Meer dan twee rustdagen vind ik al teveel. Sporten is een fijne bezigheid en geeft mij een gelukkig en fit gevoel. Sinds ik meerdere keren per week de sportschool opzoek voor een uurtje cardio, merk ik gewoon dat ik een stuk minder vaak ziek ben. Ik voel mij minder snel moe, heb een betere conditie en heb veel minder last van kwaaltjes.

Fitness heeft daarom voor mij een verslavend gevoel. Als ik een paar dagen niet gesport heb, voel ik mij al meteen minder fit. Dat ik veel minder vaak ziek ben sinds ik regelmatig sport, is niet heel gek. Uit onderzoek is gebleken dat sporters inderdaad een stuk minder vaak ziek zijn dan niet sporters. Ook zijn sporters een stuk creatiever dan niet sporters, tijdens een intensieve workout lopen onze hersenen over van de meest creatieve ideeën, die ervoor zorgen dat wij op het werk betere prestaties leveren. Bij mij op het werk wordt het sporten niet echt gestimuleerd, dat is wel gek als je bedenkt dat sportende mensen betere prestaties leveren en zich minder vaak ziekmelden, waardoor ze een stuk goedkoper zijn dan werknemers die niet sporten.

Eigenlijk kent het sporten dus alleen maar positieve kanten, toch duurde het bij mij even voordat ik die knop had omgezet. De eerste paar weken kostte het toch veel moeite om de motivatie te vinden om weer naar de sportschool toe te gaan. Nu is het sporten echt een onderdeel van mijn lifestyle en zou ik het zeker niet weg kunnen denken. Ik voel mij fit, heb volop energie en ben bijna nooit meer ziek. Dat scheelt ook ontzettend veel voor mijn eigen risico. Vandaar dat ik ook laatst mijn eigen risico verhoogd hebt, toen ik een nieuwe zorgverzekering ging afsluiten. Sporten bespaart!

Zelf nog niet actief aan het sporten? In dit artikel geeft Fitness.blog.nl de beste tips en oefeningen voor beginnende sporters!

Geen reacties // Reageer