Nederlandse meisjes vinden zichzelf te dik voor bikini

De laatste jaren werken fitnesscentra er hard aan om het op uiterlijk gerichte imago te veranderen door te benadrukken dat je lekkerder voelen in je vel, gezonder en fitter worden een minstens zo belangrijke doelstelling is als dat zwembandje eraf krijgen. Want we slaan massaal door in het streven naar perfecte maten. Lees verder voor het verontrustende bericht op gezondheidsnet.nl over dat 35% van de meisjes tussen de 14 en 18 jaar zich te dik voelt.

 

Bron:gezondheidsnet.nl

De Nederlandse meisjes zijn nog niet klaar voor het mooie weer. 35% van de meisjes tussen 14 en 18 jaar wil eerst nog afvallen, voordat ze in een bikini durft. Dit blijkt uit onderzoek van de website Fancy.nl.  

Een vierde draagt nog geen bikini, omdat ze zichzelf te wit vinden. En 6% schaamt zich zo voor haar lijf, dat ze helemaal niet naar het strand gaan. 

De website deed onderzoek naar de tevredenheid onder pubers over hun uiterlijk. 41% van de meisjes vindt hun uiterlijk kunnen, maar vindt wel dat het beter kan.

Maar liefst 10% geeft aan zwaar ongelukkig te zijn met haar uiterlijk. Het mooist vinden de meeste meiden hun ogen.  

Een derde van de meisjes is uitermate tevreden met de borsten. 11% is niet blij met de borsten en geeft aan er iets aan te willen veranderen.  

Lees ook:Schoolmeisjes willen niet zweterig zijn
Lees ook:Jongeren willen plastische chirurgie
Lees ook:Jonge vrouwen ontevreden over uiterlijk
Lees ook:Vrouwen matig tevreden met borsten
Lees ook:70% draagt verkeerde beha

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>