Dik door slaaptekort

Maak je je zorgen over je lovehandles? Niet doen, want van zorgen lig je wakker en dat dat blijkt nou net niet goed te zijn voor de omvang van je taille. Onderzoek toont namelijk aan dat slaaptekort kan leiden tot een paar pondjes overgewicht.

 

 

Bij het ene onderzoek waarbij de proefpersonen twee nachten lang slechts vijf uur slaap kregen, daalde het hormoon leptine met 18%. Leptine is het hormoon dat de hersenen vertelt dat je genoeg gegeten hebt. Het hormoon dat verantwoordelijk is voor het trek krijgen in eten, ghreline, steeg met 28%. Bij dit onderzoek was de uitkomst dus dat slaaptekort niet alleen leidt tot meer trek in eten; het signaal dat je genoeg gegeten hebt, komt ook nog eens te laat door. Bovendien bleken de proefpersonen bleken door het slaaptekort geneigd om meer zoete en vette tussendoortjes te eten, in plaats van fruit en groenten.

 

Lees ook:Van slaaptekort ga je schransen
Lees ook:Vrouwenhanden meer bacteriën
Lees ook:Jongeren eten onvoldoende fruit
Lees ook:Slank met pindakaas!
Lees ook:Waarom weinig slaap je dik maakt

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>