Sportschool in een pilletje

Ik geloof niet in afslankpillen. Ook de stackers die bij menig sportschool over de toonbank vliegen en zelfs door sportinstructeurs worden aangeraden, mogen wat mij betreft verboden worden. 

Maar wie het recept vindt voor die ene wonderpil, waarbij je kunt eten wat je wilt, nooit meer naar de sportschool hoeft en waarvan je toch dat perfecte lijf krijgt, heeft natuurlijk goud in handen. Het lijkt erop alsof een wetenschappelijk instituut in Californië het recept voor de ultieme afslankpil gevonden heeft…


AMSTERDAM – Liever op de bank hangen dan naar de sportschool – en toch afvallen? Dat kan, misschien. Onderzoekers van een wetenschappelijk instituut in La Jolla in Californië hebben namelijk proeven gedaan met wat nu al een wonderpil lijkt.

Muizen die de pil kregen verbrandden aanzienlijk meer calorieën en vet dan hun soortgenoten die de pil niet kregen. En nog mooier: de pillenslikkende muizen renden 44 procent verder en 23 procent langer dan hun onbehandelde collegaknagers.

Een tweede pil die de onderzoekers ontdekten zorgde in combinatie met de eerste pil voor een enorme toename van het uithoudingsvermogen en de sportieve prestatie van muizen die een maand lang getraind werden. De drugs lijken de spieren een stimulans te geven waardoor ze het langer uithouden.

Menselijk gebruik

Het is natuurlijk nog de vraag hoe goed de pillen zullen werken bij mensen. Maar de pil werd oorspronkelijk ontwikkeld voor menselijk gebruik, namelijk om complicaties na by-passoperaties tegen te gaan. Hoe de effecten van de slanke lijn en de uitstekende conditie bij de muizen precies tot stand komen is ook de onderzoekers een raadsel.

(c) Novum

Lees ook:Sporten geeft zelfde euforische gevoel als blowen
Lees ook:Eureka: eiwit ontdekt dat spieren doet groeien
Lees ook:Zware rokers minder kans op kanker met broccoli…
Lees ook:Eieren helpen bij afvallen
Lees ook:Dikker door vakantie

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Sportschool in een pilletje

 1. Frank

  Klinkt voor mij toch wel als een soort doping. Maar goed laat ze zulke dingen maar goed testen. Ik ben erg benieuwd naar de bijwerkingen/risico’s want die zullen er ongetwijfeld ook wel zijn.

    /  
 2. annet

  Wonderpillen bestaan volgens mij niet.
  Als je iets aan je figuur wilt doen zul je zelf aan de slag moeten.
  Wat mij enorm geholpen heeft is het drinken van japanse groene thee en dan met name de fukamushi en gyukuro. Is wetenschappelijk bewezen dat het de vetverbranding stimuleert en daarnaast heeft het nog hele goede eigenschappen. Maar dan heb ik het niet over de thee die je bij de supermarkt koopt, maar losse thee van goede kwaliteit.
  Maar alleen het drinken van groene thee is natuurlijk niet voldoende.
  Je zult ook verder gezond moeten eten en regelmatig bewege en dan heb je geen wonderpil nodig.

    /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>