Dikker door vakantie

Net als iedere zomer was het de afgelopen weken stil in de sportschool. Iedereen op vakantie en wat blijkt uit onderzoek; 63% van de Nederlanders komt van vakantie terug met een paar kilo extra. Ik verwacht dat het de komende weken weer flink drukker gaat worden op de sportschool…
Maar liefst 63 procent van de Nederlanders heeft een paar kilo extra meegenomen vanaf de vakantiebestemming. Dit blijkt uit onderzoek van afslankcommunity Valtaf.nl onder bijna 400 deelnemers.

De respondenten geven aan dat ze zich tijdens de vakantie wel met de slanke lijn hebben beziggehouden. 43 procent een klein beetje, 22 procent het grootste deel van de vakantie en 7 procent de gehele vakantie.

Toch is 63 procent aangekomen tijdens de vakantie, 17 procent is stabiel gebleven en 19 procent is alsnog afgevallen. Van de respondenten kwam 14 procent 0-1 kilo aan, 22 procent 1-2 kilo, 16 procent 2-3 kilo, 9 procent 3-4 kilo en 4 procent maar liefst 5 kilo of meer.

Remmingen loslaten
Opvallend is dat hoe zwaarder de deelnemer gemiddeld weegt, hoe meer hij aankwam tijdens de vakantie. Voedingsdeskundige Freya Zuidervaart: "Het is een bekend fenomeen dat mensen tijdens de vakantie aankomen. Ze laten alle remmingen los en doen zich tegoed aan alcohol, buffetten, makkelijke snacks en ijs."

Bron: gezondheidsnet.nl

 

Lees ook:Hoe blijf je slank op vakantie?
Lees ook:Ruim helft Nederlanders vindt zichzelf te dik
Lees ook:Verband tussen inkomen en gezondheid
Lees ook:Dikker geworden? Geef je lunch de schuld!
Lees ook:Vaderschap maakt volgens onderzoekers zwaarder

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>