Afvallen? Eet 6 keer per dag!

De meest efficiënte manier om gewicht kwijt te raken volgens het Amerikaanse tijdschrift Obesity Research, is zes kleine maaltijden te eten i.p.v. drie grote. Het lichaam heeft moeite met het verwerken van grote maaltijden en zal het teveel opslaan als vetreserve. Kleine maaltijden kan het lichaam helemaal verwerken. Bovendien zorgen zes kleine maaltijden ervoor dat je bloedsuikerspiegel gedurende de dag in balans blijft. Daardoor heb je de hele dag energie en verval je niet in een uitgehongerd gevoel waardoor je tegen de tijd dat je gaat eten meer eet dan je werkelijk nodig hebt. 

Lees ook:Slanker én meer energie met 5-6 maaltijden per dag
Lees ook:Eet meer, weeg minder
Lees ook:Nieuw Waterdieet blijkt een succes bij het afvallen
Lees ook:4 manieren om je metabolisme een boost te geven
Lees ook:5 verschillende push-ups (van licht tot zwaar)

7 Reacties // Reageer

7 thoughts on “Afvallen? Eet 6 keer per dag!

 1. Piet

  Blijkt dat timing van je eten inderdaad heel belangrijk is wanneer je wil afvallen. Zo las ik vanochtend een artikel op http://www.healthylives.nl dat het belangrijk is om ‘s ochtends vroeg al te starten met eten, dus niet ontbijten heeft een averechts effect. Eigenlijk gek, toch?

    /  
 2. angelique heijligers

  Ontbijten brengt het motortje van je metabolise op gang komen. En je voelt je de hele dag door een stuk lekkerder met een gezond ontbijt. Mijn favoriete ontbijt: scrabbeled eggs (2 of 3 eieren), een snee biologisch brood, een bakje kwark met vers fruit en een dubbele cappuccino!

    /  
 3. Priscilla

  Dat klinkt lekker, maar lijkt me ook rijk aan caloriën –> scrammbled eggs

    /  
 4. angelique heijligers

  Welnee. Eieren bevatten alle essentiële voedingsstoffen die je nodig hebt- op vitamine C na- en zijn bovendien een rijke bron aan proteïnen (eiwitten). Eiwitten zijn voor je lichaam een van de belangrijkste bouwstoffen die bovendien lang verzadigen. Eigenlijk moet je voeding niet beoordelen op calorieën, maar op voedingswaarde. Kijk op http://www.fitmetjet.nl , daar vind je een interessant artikel over hoe gezond eieren zijn.

    /  
 5. Liefya

  Er zijn nog veel meer categorieën waarop je je voeding kunt bekijken dan op calorische waarde of op voedingswaarde.

  Wat zou je denken van de zuur-base balans. Of de yin/yang verhouding? Beide belangrijk voor je gezondheid. Verder de manier waarop het voedsel geproduceerd wordt? En de chemische toevoegingen?

  Ik denk dat je alleen blijvend slank kunt worden als je gezond geproduceerd voedsel eet wat in balans is met jouw lichaam. Met daarnaast natuurlijk voldoende bewegen en aan vastgeroeste emoties werken.

    /  
 6. afvallen buik

  Het klopt idd dat je beter vaker moet eten in plaats van minder! Zo zorg je ervoor dat je stofwisseling veel meer energie gaat verbruiken. Daarnaast heb je ook minder last van eet buien omdat je je lichaam heel de dag voed.

    /  
 7. Afvallen na bevalling

  Door telkens kleine maaltijden te eten verspreid over de hele dag zorg je dat he bloedsuikerspiegel sterk gaat dalen. Wanneer je echt honger hebt is er meer kans dat je je gaat overeten.

    /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>