Vochtrijke voeding maakt taille slanker

Volgens Japans onderzoek helpt water drinken niet bij een dieet, vrouwen die vochtrijke voeding eten blijken echter een smallere taille te hebben…

 

 


Aan het onderzoek werkten duizend jonge vrouwen mee. Regelmatig werd hun gewicht en hun tailleomtrek gemeten. Die resultaten werden vergeleken met de hoeveelheid vocht die ze namen. Zowel uit drinken als uit voedsel.

BMI
Er bleek geen verband tussen lichaamsvorm en water als drank. Ook niet voor thee, koffie, frisdranken of sappen. Wel was er een verband met de inname van vochtrijke voeding. Hoe meer de vrouwen daarvan aten, hoe smaller de taille. Die groep had ook een lager BMI.

Een verklaring voor de uitkomst van het onderzoek hebben de Japanners niet. Een reden zou kunnen zijn dat de vezels die in vochtrijk voedsel zitten, zorgen voor een verzadigd gevoel en dat voorkomt dat mensen te veel eten.

Overigens is het nog steeds verstandig 1,5 liter water te drinken. Niet om af te vallen, maar voor de andere positieve effecten dat water op het lichaam heeft.

BRON: gezondheidsnet.nl

 

Lees ook:Vezels goed voor mannenhart
Lees ook:Water drinken helpt met afvallen
Lees ook:Mensen die light-frisdranken drinken eten vaker ongezond
Lees ook:Vrouwen met appelfiguur de norm
Lees ook:10 fitnessverschillen tussen mannen en vrouwen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>