Nederlanders worden steeds dikker

Alle voorlichtingscampagnes en de hele gezondheidstrend ten spijt: volgens de laatste berichtgeving worden we dikker en dikker…


AMSTERDAM – Het aantal mensen met overgewicht in Nederland blijft stijgen. Dat zegt Paul Rosenmöller, voorzitter van de Stuurgroep Convenant Overgewicht, die als taak heeft het groeiende overgewicht bij Nederlanders terug te dringen.
novum

Volgens Rosenmöller moet het kabinet meer initiatieven steunen die een structurele bijdrage leveren aan een gezonder Nederland. Uit het rapport blijkt dat meer dan 46 procent van de volwassen Nederlanders vorig jaar te maken had met overgewicht. Bij ruim elf procent van de volwassenen was zelfs sprake van ernstig overgewicht.

Zestien

Overgewicht begint al op jonge leeftijd: van de 4-jarigen had 9,2 procent van de jongens en zestien procent van de meisjes te kampen met overgewicht. Een op de zeven baby's en peuters is te zwaar, terwijl dat tien jaar geleden nog een op de tien was.

In de groep jongens en meisjes tussen de 4 en 15 jaar was het aantal kinderen met overgewicht respectievelijk veertien en zeventien procent.

Thema

Rossenmöller presenteert donderdag het rapport van de stuurgroep in het museum Corpus in Leiden. Volgens hem staat vast dat overgewicht een belangrijk thema blijft. "De stijgende trend van jongeren en volwassenen met overgewicht is nog niet omgebogen. Dat is een traag proces", schrijft de oud-fractievoorzitter van GroenLinks.

Twee procent van de totale zorguitgaven, in 2007 ongeveer 1,2 miljard euro, heeft te maken met gezondheidsproblemen door overgewicht. De stuurgroep stimuleert onder meer de aanleg van sportvelden in wijken en een goed aanbod van gezond voedsel in schoolkantines en supermarkten.

BRON: NU.NL

Lees ook:Jongeren willen plastische chirurgie
Lees ook:Fitness blijft populairste sport in Nederland
Lees ook:Schoolmeisjes willen niet zweterig zijn
Lees ook:Ruim helft Nederlanders vindt zichzelf te dik
Lees ook:Beleggen in fitnessindustrie

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>