Bang zijn = afvallen

Geen zin om je in het zweet te werken en toch calorieën verbranden? Slinger je voeten op de bank en druk een horror in de blu-ray-speler, want van enge films kijken val je af!

Tenminste, als je een Engels onderzoek moet geloven. Tien horrorfilms werden getest, en de onderzoekers claimen dat bij het bekijken van de rolprenten ‘de harten van de proefpersonen sneller gingen kloppen, het bloed stroomde sneller, en ze voelden de adrenaline door hun lichaam stromen’.

Belangrijk is wel dat de film ‘echt eng is’. Stress en angst maken adrenaline aan, wat de eetlust remt en ervoor zorgt dat eten sneller verwerkt is en uiteindelijk calorieën verbrandt. Zak chips wel ff laten voor wat het is

The Shining verbrandde van alle geteste films in het onderzoek uiteindelijk de meeste calorieën, namelijk 184; vergelijkbaar met een half uur wandelen. Jaws was een goede tweede, gevolgd door The Exorcist.

Klik hier voor een overzicht van de gehele top tien.

Lees ook:Water drinken helpt met afvallen
Lees ook:Nieuw Waterdieet blijkt een succes bij het afvallen
Lees ook:Gewicht verliezen? Begin een affaire
Lees ook:6 fouten waardoor afvallen niet lukt
Lees ook:Hoe je dik wordt van stress

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>