4 manieren om in shape te komen voor de zomer

Het weer wordt weer mooier en de zomer komt weer steeds dichterbij. Er gaan zelfs geruchten rond dat deze zomer de heetste ooit wordt. Voor velen betekent dit lekker aan het strand hangen, in badkleding rondlopen en een lekker cool drankje drinken op een terras. Maar je wilt er natuurlijk wel goedzien tijdens deze activiteiten. Daarom heeft Elsevier 4 workout trends gegeven, waardoor je er geweldig uit ziet deze zomer.

Bron: sxc.hu

1. High Intensity Interval Training
Deze workout is geschikt voor drukke mensen die niet erg veel tijd hebben voor sport. Deze Interval training is namelijk erg intensief in maar 20 minuten tijd. Zorg ervoor dat je voor je begint met trainen een goede warming-up hebt gedaan. Deze vorm van interval training kan namelijk veel blessures opleveren als je koud begint. Doe vervolgens een cardio oefening waarbij je 30 seconden rustig aan doet, gevolgd door 30 seconde intensief trainen, dan weer 30 seconde rustig, en zo maar door. Mocht dit te intensief voor je zijn, dan kun je de tijd die je rustig traint verlengen.

2. Bootcamp
Aangezien het steeds lekkerder weer wordt, willen veel mensen lekker buiten sporten in plaats van in de sportschool. Een populaire vorm van buiten sport is bootcamp. Hierbij ga je in een klein groepje buiten sporten met een trainer, die je hard aan werk zal zetten. Dit is een erg leuke sport om bijvoorbeeld met een groep vrienden te doen.

3. Squat challenge
Elsevier geeft als derde suggestie de 30 dagen squat challenge. In deze challenge begin je op dag 1 met 50 squats en op dag 30 doe je er maar liefst 250! Uiteraard kun je deze challenge ook vervangen voor andere 30 dagen challenges, zoals de little black dress challenge of de plank challenge. Daarnaast kun je meerdere 30 dagen challenges doen voordat de zomer eindelijk begonnen is.

4. Crossfit
Tot slot is Crossfit een goede manier om in vorm te komen voor de zomer. Bij Crossfit draait het erom dat je zo veel mogelijk delen van je lichaam traint, zonder apparaten te gebruiken. Veel sportscholen hebben Crossfit in hun programma, ga daar eens kijken voor een goed op maat gemaakte training voor jou!

Lees ook:Nieuwe fitnesstrend: kort maar krachtig
Lees ook:4 hardloop tips voor de zomer
Lees ook:De makkelijke 30 dagen squat challenge
Lees ook:De beste bikini workout
Lees ook:Herfst fitness tips

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>