Wat is de beste manier om fit te worden?

Lenny Bernstein van de Washington Post vroeg dit zichzelf vijf jaar geleden af. Sindsdien is hij regelmatig bezig met het interviewen van experts, het lezen van nieuwe onderzoeken en het uitvoeren van verschillende trainingen. Het antwoord op deze vraag is verrassend genoeg erg simpel: je moet gewoon bewegen.

Bron: sxc.hu

Het liefst een half uur per dag, voor vijf dagen per week. Het maakt niet eens uit wat je doet. Ga wandelen, fietsen, zwemmen, fitnessen, hardlopen, volleyballen, voetballen, het maakt allemaal niet uit. Van oorsprong zijn mensen gemaakt om te bewegen, ze trokken van grot naar grot en moesten hun eigen eten bij elkaar zien te jagen. In de huidige maatschappij is dit allemaal niet meer nodig. Veel mensen zitten de hele dag stil en hebben maar weinig lichaamsbeweging. Het is dus zaak dat deze lichaamsbeweging weer deel wordt van hun dagelijkse ritme. En hoe je dat je moet doen is heel erg simpel: je moet gewoon bewegen.

Lees ook:We eten hetzelfde, waarom ben jij slank en ik niet?
Lees ook:Kerst vieren zonder schuldgevoel
Lees ook:Blijf bewegen om calorieën te verbranden
Lees ook:Beginnen met fitness? Dit is wat je moet doen!
Lees ook:Ouderen: 3 uur per week bewegen, 5 jaar langer leven

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>