4 tips om niet gek te worden van fitness posts op social media

Op social media zie je veel foto’s van mensen voorbij komen die hun eigen lichaam flink in de schijnwerpers zetten. Ze zijn flink afgevallen, of willen hun gespierde zomerlichaam laten zien. Dit kan nog wel eens demotiverend werken voor jouzelf. Het kan zijn dat je bij jezelf de grote verschillen nog niet merkt of je schaamt je nog teveel voor je eigen lichaam. Een artikel op bodybuilding.com beschrijft 4 tips die je laten zien dat de foto’s op social media toch niet zo goed zijn als ze lijken.

Bron: sxc.hu

Bron: sxc.hu

1. Bedenk: Social media is niet het echte leven
Waar je vooral aan moet denken als je je down voelt door alle positieve posts online, is dat niet iedereen een perfect leven leidt. Op social media verschijnen alleen de positieve ervaringen van mensen, niet hun vuile was. Bedenk daarom dat niemand een perfect lichaam of het perfecte leven heeft en geef je eigen lichaam vooral niet op!

2. Realiseer: Niet alles op social media is de waarheid
Word niet bedroefd als je een foto op Facebook of Twitter voorbij ziet komen waar het perfecte lichaam op staat. Waarschijnlijk is dit een van de weinige foto’s uit de shoot die ook daadwerkelijk mooi is geworden. Vergelijk je eigen lichaam niet met de lichamen op deze foto’s. De juiste belichting kan ervoor zorgen dat het lichaam op de foto mooier lijkt dan het is. Vergelijk jezelf ook niet met anderen op social media. Mensen kunnen namelijk liegen over hun voortgang op social media. En ook al doen ze dat niet, je zou moeten focussen op je eigen vooruitgang, niet op die van iemand anders.

3. Blokkeer de vervelende mensen
Je hebt altijd wel iemand in je vrienden –of volgerslijst die ontzettend aan het opscheppen is op social media. Dit is niet alleen irritant, het kan ook ontzettend demotiverend zijn. Merk je dat je negatief beïnvloed wordt door dit soort personen? Blokkeer ze dan, zodat je niet meer te maken hebt met hun opscheppende gedrag.

4. Zet je computer uit en leef in de realiteit
Zet af en toe je computer uit om je leven te inventariseren. Je moet jezelf niet meten aan het aantal likes of retweets die je op het internet kijkt. Bedenk voor jezelf waar je je goed bij voelt. Je bent immers niet aan het afvallen voor anderen, maar voor jezelf. Meet jezelf dan ook niet met iemand anders’ online maatstaaf, maar met je eigen realiteit.

Lees ook:Sportschool verbiedt selfies
Lees ook:Facebookers bewegen minder?
Lees ook:De 4 pijlers van succes
Lees ook:De beste cardiosporten voor sportschoolmijders
Lees ook:De 3 grootste fitness fails

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>