Luie manieren waarop je kunt afvallen (deel 1)

Wil je graag afvallen, maar heb je simpelweg geen tijd of zin om te sporten? Dan helpen deze tips je met afvallen, zonder dat je er al te veel moeite voor hoeft te doen.

Bron: sxc.hu

1. Multitask voor de televisie
Heb je geen zin om naar de sportschool te gaan? Doe je oefeningen dan thuis tijden het televisie kijken. Leg bijvoorbeeld wat gewichtjes bij de televisie, zodat je spieroefeningen kunt doen tijdens je favoriete programma. Je kunt natuurlijk ook andere oefeningen doen, zoals crunches of sit-ups, push-ups, lunges of squats. Er zijn mogelijkheden genoeg!

2. Eet kliekjes
De vorige manier kostte natuurlijk nog erg veel inspanning en moeite en soms heb je daar gewoon geen zin in. Een andere manier om dan alsnog af te vallen is door te letten op je voeding. Of in dit geval: door niet te letten op je voeding. Zo werkt het: eens in de week kook je genoeg voedsel voor een hele week. Je verdeelt het eten in dagelijkse porties en vriest het vervolgens in. Elke dag kun je dan een andere ingevroren maaltijd eten, waardoor je voldoende afwisseling krijgt en niet meer hoeft na te denken over wat je wilt eten. Zo krijg je ook minder snel de neiging om ongezonde maaltijden te koken. Ook zul je merken dat het nadenken over eten uit je systeem verdwijnt, hierdoor zul je minder snel snacken tussendoor. Deze tip kan dus niet misgaan! (tenzij je geen vriezer hebt uiteraard.)

3. Verkort je boodschappenronde
Dit is een tip die bijna iedereen al kent: ga nooit hongerig naar de supermarkt. Je zult je boodschappenronde hierdoor verlengen door extra tripje naar de snoepschappen. Dit wil je natuurlijk vermijden. Eet dus iets gezonds voordat je naar de supermarkt gaat. Het helpt ook als je van te voren een boodschappenlijstje maakt, waarbij je de ingrediënten zo opschrijft dat ze overeenkomen met volgorde waarop je ze vindt in de supermarkt. Hierdoor kom je niet langs de snoepafdeling en zul je ook niet geneigd zijn hier naartoe te gaan, omdat het niet op je lijstje staat.

4. Koop kant-en-klare snacks
Ben jij zo iemand die geen zin heeft om gezonde snacks te eten, omdat je er teveel moeite voor moet doen? Je hebt bijvoorbeeld geen zin om worteltjes te schrappen, om appels te schillen of om sinaasappels te pellen. In plaats daarvan loop je gauw naar het snoepautomaat en koop je een Snickers. Zorg ervoor dat je kant-en-klare snacks koopt die gezond zijn. Haal bijvoorbeeld snoeptomaatjes, voorgeschrapte wortels of kant-en-klare plakjes komkommer. Snacken hoeft niet ongezond te zijn, maar wel makkelijk!

5. Draag een handtas
Op feestjes ben je snel geneigd om iets in je handen te houden, wat er vaak op neerkomt dat je continu eet of drinkt. Zorg ervoor dat je je tas hierop aanpast. Neem een handtas mee in plaats van een schoudertas. Hierdoor heb je altijd iets in je handen, waardoor je minder zult snacken. Helaas is het voor mannen wat minder gebruikelijk om deze tip uit te voeren. Maar mannen, wees sterk! Laat zien dat jullie net zo weinig kunnen snacken, zonder de hulp van een handtasje!

Lees ook:Luie manieren waarop je kunt afvallen (deel 2)
Lees ook:Afvallen tijdens het tv kijken
Lees ook:7 rare dingen die je helpen met afvallen
Lees ook:Recessie ok ?! Maar wel blijven investeren in Fitness.
Lees ook:10 x gezonde snacks (deel 1)

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>