Luie manieren waarop je kunt afvallen (deel 2)

Donderdag gaf ik je 5 luie manieren waarop je kunt afvallen. Ben je klaar voor meer luie tips? Hier komen ze:

Bron: sxc.hu

1. Laat 1 ingrediënt weg
Veel pannen hebben tegenwoordig een anti-aanbak laag. Dat is erg handig. Want op deze manier kun je een ingrediënt weglaten als je kookt: namelijk de boter of olie. Hoewel deze vetten erg gezond kunnen zijn, leiden ze er ook toe dat je meer vet binnen krijgt, waardoor je aankomt. Door het koken met een anti-aanbaklaag hoef je dus geen boter of olie binnen meer te krijgen, waardoor je weer minder hoeft te trainen om van deze vetten af te komen.

2. Neem meer tijd tussen happen
Als je rustiger eet, eet je ook minder. Neem daarom genoeg pauzes tussen je happen door. Je lichaam merkt hierdoor namelijk eerder dat het vol zit, waardoor je minder zult eten. Een andere tip is om je eten meer te kauwen. Uit een onderzoek blijkt dat mensen die hun eten 15 keer kauwen meer eten dan mensen die 40 keer kauwen. Ook helpt het als je een glas water drinkt voor het eten. Je lichaam voelt zich dan ook sneller vol, waardoor je minder eet.

3. Laat gezond eten thuisbezorgen
Als je niet van koken houdt is het erg makkelijk om even een pizza in de oven te schuiven of om chinees te laten bezorgen. Dit is natuurlijk erg ongezond. Gelukkig zijn er gezonde oplossingen voor dit probleem. Je kunt namelijk gezonde maaltijden thuis laten bezorgen. Bekijk bijvoorbeeld eens de website van lekker thuis, die kant-en-klare maaltijden thuis bezorgen.

4. Let op je avond snack
Houd je ervan om ’s avonds op de bank lekker te gaan snacken? Dat is prima, maar let er dan wel op dat je een gezondere ongezonde snack eet, zoals popcorn. Als je een zak zoute popcorn in de magnetron legt krijgt je minder calorieën binnen dan bij bijvoorbeeld chips en je zult je langer vol voelen, waardoor je minder de neiging krijgt om meer te gaan eten. Vervang je chips dus voor magnetron popcorn.

5. Speel videogames
Heb je geen zin om te sporten? Speel dan een videogame. Er zijn namelijk genoeg videogames waarbij je in beweging moet blijven. Denk bijvoorbeeld aan Wii Sports of aan de Xbox kinect spellen. Dit is niet alleen leuk, maar ook nog eens gezond!

Wil je meer luie tips om af te vallen? Lees dan hier Luie manieren waarop je kunt afvallen deel 1.

Lees ook:Luie manieren waarop je kunt afvallen (deel 4)
Lees ook:Luie manieren waarop je kunt afvallen (deel 3)
Lees ook:Luie manieren waarop je kunt afvallen (deel 1)
Lees ook:Afvallen tijdens het tv kijken
Lees ook:Wat droge lippen je vertellen

1 Reacties // Reageer

One thought on “Luie manieren waarop je kunt afvallen (deel 2)

  1. Bert

    Meer tijd tussen happen nemen moet ik zeker doen! Heb nogal wel eens de neiging om de maaltijd in een keer naar binnen te grazen…

      /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>