Luie manieren waarop je kunt afvallen (deel 3)

Deel 1 en 2 hebben al veel mogelijkheden tot makkelijk afvallen gegeven. Maar er zijn meer mogelijkheden. Wederom geef ik je 5 tips waardoor je op een luie manier gewicht kunt verliezen.

Bron: sxc.hu

Bron: sxc.hu

1. Speel met je smartphone
Als je een smartphone junky bent, vind je het waarschijnlijk erg leuk om je gewicht en voeding bij te houden in een app. Doe dit vooral! Je wordt hierdoor bewuster van je gewicht en van het aantal calorieën dat in voeding zit. Hierdoor zul je automatisch gaan letten op wat je binnen krijgt en je zult bewuster en gezonder gaan eten. Overweeg dus om een tracking app te downloaden die je hierbij helpt.

2. Maak meer stappen
Als je het te druk hebt om naar de sportschool te gaan kun je proberen om je workout onder te verdelen in kortere blokjes. Ga bijvoorbeeld niet een half uur naar de sportschool, maar doe 3x per dag 10 minuten lang oefeningen. Mocht dat ook niet lukken, probeer dan meer stappen te zetten. Koop een stappen teller en daag jezelf uit om elke dag 100 meer stappen te zetten dan de dag daarvoor. Of probeer meer te lopen door de dag heen, door bijvoorbeeld de trap te nemen in plaats van de lift.

3. Slaap!
Dit is waarschijnlijk de meest luie tip die ik je kan geven om af te vallen. Slapen helpt je namelijk met gewichtsverlies. Slapen zorgt ervoor dat je stofwisseling meer op gang komt, waardoor je sneller eten verbrand en dus minder snel aankomt. Mensen die ongeveer 4 uur per nacht slapen verbranden daardoor minder calorieën dan mensen die 7 à 8 uur slapen per nacht. Probeer daarom zo veel mogelijk te slapen per nacht.

4. Betaal met cash
Uit een Canadees onderzoek blijkt dat mensen minder ongezonde dingen kopen als ze betalen met contant geld. Dit komt doordat ze bewuster zijn van hun uitgaven als ze geld in hun handen houden. Ze zijn daardoor minder geneigd om ongezonde dingen te kopen, omdat ze bewust zijn dat het a) ongezond voor ze is en b) meer geld kost.

5. Poets je tanden
Poets je tanden zo snel mogelijk als je ’s avonds klaar bent met eten. Ons instinct zegt ons namelijk dat zodra we onze tanden hebben gepoetst, we stoppen met eten. Als je je tanden hebt gepoetst ’s avonds zul je dus minder behoefte hebben aan een late-night snack.

Wil je meer luie tips die je helpen met afvallen? Lees dan hier Luie manieren waarop je kunt afvallen (deel 1) en Luie manieren waarop je kunt afvallen (deel 2)

Lees ook:Luie manieren waarop je kunt afvallen (deel 4)
Lees ook:Luie manieren waarop je kunt afvallen (deel 2)
Lees ook:Waarom weinig slaap je dik maakt
Lees ook:7 rare dingen die je helpen met afvallen
Lees ook:Van slaaptekort ga je schransen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>