Hoe kun je afvallen met een loopband?

De loopband is goed voor je conditie en kan goed gebruikt worden om af te vallen. Maar dan moet je wel weten hoe je dat moet doen. Daarom vertel ik je in deze blogpost hoe je kunt afvallen met een loopband.

Bron: sxc.hu

Bron: sxc.hu

1. Gebruik verschillende standen
Als je af wilt vallen is het belangrijk dat je steeds andere spiergroepen aanspreekt. Als je steeds weer de ‘Manual’ optie kiest in het menu, dan raakt je lichaam uiteindelijk gewend aan de oefeningen. Probeer daarom zoveel mogelijk af te wisselen. Door steeds andere spieren aan te spreken moet je lichaam namelijk veel meer moeite doen, waardoor je uiteindelijk meer calorieën verbrandt.

2. Push jezelf
Als je workout voelt alsof je een wandeling aan het maken bent, dan doe je iets niet goed. Zorg ervoor dat je zo buiten adem bent, dat je geen gesprek kunt voeren zonder moeite. Let er echter wel op dat je jezelf niet te hard pusht. Dit zorgt er niet voor dat je meer calorieën en vet verbrandt en je loopt ook nog eens risico op blessures.

3. Gebruik gewichten
Om je workout wat zwaarder te maken kun je kleine gewichten vasthouden. Hierdoor denkt je lichaam dat het zwaarder is, waardoor het meer calorieën verbrandt. Als je het fijner vindt om je handen vrij te houden, kun je ook enkelgewichten omdoen.

4. Zorg voor rust
Rust nemen is heel erg belangrijk. Dit is namelijk een herstelperiode, waarin je lichaam geneest van alle inspanningen. Het is dus belangrijk om een aantal rustdagen per week te hebben. Als je elke dag sport wordt dit een normale standaard voor je lichaam, waardoor je nóg meer moet fitnessen om af te vallen.

Lees ook:Afvallen in 7 dagen!
Lees ook:Bang zijn = afvallen
Lees ook:Waarom weinig slaap je dik maakt
Lees ook:Hoe komt het dat ik veel sport, maar toch niet afval?
Lees ook:Vrouwen & Krachttraining: supercombi!

1 Reacties // Reageer

One thought on “Hoe kun je afvallen met een loopband?

  1. Harry

    Goedemiddag, Ik heb even een vraagje. Ik heb gelezen op http://www.hardloopband.nl dat wanneer je wilt afvallen dat je dan op ongeveer 70% moet trainen van je maximale hartslag? Klopt dit? Ik hoor het graag van jullie

      /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>