Welk simpel ding kun je doen om af te vallen?

Uit een onderzoek van de Northwestern University Feinberg School of Medicine blijkt dat één simpel ding je kan helpen met afvallen. En dat is opstaan in de morgen.

Het onderzoek onderzocht 54 personen en vroeg hen om een band te dragen die bijhield wat zij de hele dag uitvoerden. De personen die ‘s ochtends wakker werden en meteen naar buiten gingen waren hierbij significant slanker dan de overige personen. Maar hoe kan het nou dat ochtendlicht ons helpt met afvallen? De onderzoekers geven twee redenen.

Ten eerste pikt je lichaam het ochtendlicht op. Hierdoor gaat je lichaamsklok werken en wordt je slaapschema ook steeds stabieler. Je lichaam weet dan immers wanneer het avond is en geeft aan dat je lekker naar bed moet gaan. Hierdoor heb je een stabiel ritme dat er voor zorgt dat je stofwisseling ook stabiel is, waardoor je meer afvalt.

Ten tweede is het ochtendlicht veel sterker dan middaglicht. Volgens de onderzoekers zit er meer blauw licht in ochtendlicht. Dit licht heeft het meeste effect op ons biologische, ook wel circadiane ritme.

Zorg er dus voor dat je ongeveer 20 à 30 minuten zonlicht krijgt tussen acht uur ‘s ochtends en twaalf uur ‘s middags. Dit kun je doen door buiten te sporten in de ochtend, maar ook door bijvoorbeeld je ochtendkoffie te drinken in het zonnetje.

Lees ook:Hard lopen. Voor wat het waard was
Lees ook:‘s Ochtends sporten of ‘s avonds sporten?
Lees ook:Voedingsmiddelen waardoor je sneller vet verbrand
Lees ook:Herfst fitness tips
Lees ook:Nóg een reden om meer eiwitten te eten

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>