Fitness mythe: je moet HIIT doen om af te vallen

High Intensity Interval Training (HIIT) is momenteel een van de grootste fitness trends. Hierdoor overheerst ook de veronderstelling dat HIIT de enige manier is om goed en snel vet te verbranden. Maar is dat wel zo?

young-happy-woman-in-yellow-field-with-scarf-1443140-m

Nee, dat is niet zo. Het klopt dat HIIT een goede manier is om vet te verbanden. Je bent ongeveer twintig minuten lang actief, waarbij je je met pieken van één minuut zo intensief mogelijk traint. Een voorbeeld van een HIIT vind je hier. HIIT is echter geen vereiste als je wilt afvallen. Fitnesscoach John Alvino legt aan Men’s Fitness uit waarom. ‘Om af te vallen kun je beter een veel simpeler cardio schema volgen. Ga bijvoorbeeld 5 tot 10 minuten touwtje springen na je trainingssessies, dat is voldoende om je hart genoeg op gang te krijgen en om af te vallen. Daarnaast is het belangrijker om gewoon voldoende actief te blijven, door bijvoorbeeld dagelijks te wandelen, en goed op je voeding te letten.’

Lees ook:Tabata workout: super intens
Lees ook:HIIT training: De ultieme vet verbrander!
Lees ook:Hoe verlies je zoveel mogelijk gewicht in een week?
Lees ook:5 tips om spierafbraak tijdens het cutten te minimaliseren
Lees ook:4 cardio tips voor het verbranden van vet

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>