Jongens met slechte conditie en een laag IQ hebben meer kans op vroege dementie

Een Zweeds onderzoek laat zien dat jonge mannen van 18 jaar oud met een slechte lichamelijke conditie meer kans hebben om te dementeren voor hun 60e levensjaar.

Bron: sxc.hu

Bron: sxc.hu

De Zweedse universiteit Gothenburg voerde dit onderzoek uit onder 1,1 miljoen Zweedse mannen. Het onderzoek liet zien dat jonge mannen met een slechte lichaamsconditie ongeveer 2,2 keer meer kans hebben om vroeg te dementeren dan fitte mannen. Het onderzoek laat ook zien dat mannen met een laag IQ 4 keer meer kans hebben op vroege dementie en mannen die zowel niet fit zijn als een laag IQ hebben, hebben maar liefst 7 keer meer kans op vroege dementie dan gezonde mannen met een gemiddeld IQ. Dit komt doordat fitness ertoe leidt dat de hersenen beter ontwikkelen, waardoor ze minder vatbaar zijn voor beschadigingen en ziektes. Jonge mannen zouden er dus voor moeten zorgen dat ze lichamelijk fit zijn, zodat ze minder kans hebben om vroeg dement te worden.

Lees ook:Vezels goed voor mannenhart
Lees ook:Verband tussen inkomen en gezondheid
Lees ook:Joggers 34% minder kans op fatale ziektes
Lees ook:Meer resultaat met personal trainer
Lees ook:Aantrekkelijke mensen kunnen beter sporten

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>