Fietsen maakt gelukkig

Clemson University heeft een onderzoek gedaan naar de meest gelukkig makende vervoersmiddelen. En wat blijkt? Mensen die fietsen zijn het gelukkigst.

bicycle-on-the-road-3-1396640-m

De onderzoekers hebben opgemeten in hoeverre mensen specifieke emoties ervaren tijdens het reizen. Zo letten ze op stress, blijheid, pijn, moeheid en verdriet. Het blijkt dat mensen die op de fiets zitten meer blijheid ervaren dan de mensen in andere vervoersmiddelen, zoals auto, tram, trein en metro.

De onderzoekers verklaren deze resultaten door te kijken wie er regelmatig voor de fiets als transportmiddel kiezen. Deze mensen zijn volgens de onderzoekers gezonder en beter in vorm. Dit verklaart waarom de fietsers blijer zijn om ergens naartoe te gaan. Een gezond en fit leven zorgt namelijk dat mensen gelukkiger zijn.

Twijfel dus niet langer en pak lekker de fiets!

Lees ook:‘Intelligente mannen zijn beter in vorm’
Lees ook:Sporten in de natuur maakt kinderen gezonder
Lees ook:Ruim helft Nederlanders vindt zichzelf te dik
Lees ook:Haast je niet, dan verbrand je meer
Lees ook:Aantrekkelijke mensen kunnen beter sporten

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>