Fitte kinderen kunnen beter lezen

Uit een onderzoek van de University of Illinois blijkt dat fitte kinderen beter kunnen lezen dan kinderen die minder conditie hebben.

morning-paper-204670-m

Het onderzoek werd uitgevoerd door een EEG te doen bij kinderen terwijl ze een boek lezen. Kinderen die fitter zijn lezen sneller over foute zinsconstructies heen, terwijl kinderen die minder fit zijn hier meer tijd voor nodig hebben. Dat betekent dat kinderen die fit zijn informatie sneller kunnen verwerken dan de minder fitte kinderen.

Één van de onderzoekers toont aan dat ze nog niet zeker weten hoe dit verschijnsel precies plaatsvindt. Het zou namelijk kunnen dat de fitheid het betere lezen veroorzaakt, maar het kan ook dat er een proces plaatsvindt in de hersenen dat zowel de fitheid als de leesvaardigheden beïnvloed.

Lees ook:Sporten in de natuur maakt kinderen gezonder
Lees ook:‘Eetdagboek’ bijhouden: Cruciaal voor succesvol afvallen
Lees ook:Kinderen rugpijn door gebrek aan beweging
Lees ook:Ouders vinden sporten te gevaarlijk voor hun kinderen
Lees ook:Vaderschap maakt volgens onderzoekers zwaarder

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>