Wat droge lippen je vertellen

Heb je tijdens of na je workout last van droge lippen? Kijk dan uit: het kan betekenen dat je niet genoeg vocht binnen krijgt.

mouth-1110695-m
Droge lippen kun je eenvoudig bestrijden met lippenbalsem. Maar er kan ook meer aan de hand zijn. Tijd om terug te gaan naar de kern. Je lippen worden namelijk droog als je niet genoeg vocht binnen hebt gekregen. Het wordt dus tijd om te gaan drinken. De maatstaaf is om 1,5 liter water op een dag binnen te krijgen. Dit kan lijken op een ontzettende uitdaging, maar het drinken van bijvoorbeeld groene thee kan net zo goed werken.

Probeer daarnaast ook voedsel te eten dat je lichaam hydrateert, zoals groente en fruit. Eet ook voedsel met zure vetten, zoals noten, avocado en ansjovis. Deze helpen namelijk met het opbouwen van een stevig celmembraan, waardoor je vocht langer vasthoudt.

Lees ook:Mensen die light-frisdranken drinken eten vaker ongezond
Lees ook:Vochtrijke voeding maakt taille slanker
Lees ook:Wat moet je eten voor, tijdens en na je workout
Lees ook:Slanker én meer energie met 5-6 maaltijden per dag
Lees ook:Water drinken helpt met afvallen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>