Gratis test huidkanker

Voor wie in de zomer graag buiten sport; niet vergeten goed in te smeren met een beschermingsfactor, want het aantal gevallen huidkanker stijgt zorgwekkend! 

In Duitsland is de situatie zo verontrustend dat iedereen vanaf 35 jaar een gratis onderzoek kan laten doen naar huidkanker.  

Duitsland is het eerste land ter wereld dat zijn inwoners gaat screenen op huidkanker. Sinds 1 juli 2008 komt iedereen vanaf 35 jaar in aanmerking voor een gratis onderzoek.

Het onderzoek zal worden gedaan door huis- en huidartsen. Van de 45.000 huisartsen in Duitsland zijn inmiddels 10.000 huisartsen gekwalificeerd om het onderzoek te verrichten. Bij het onderzoek wordt degene die onderzocht wordt met het blote oog van kruin tot teen bekeken.

Jaarlijks wordt bij 140.000 Duitsers huidkanker vastgesteld. In minstens 20.000 van de gevallen gaat het om een maligne melanoom. Ongeveer 3000 mensen per jaar sterven daaraan. Vroege herkenning en behandeling van deze vorm van huidkanker kan levensreddend zijn.

870.000 Duitsers zijn op dit moment onder behandeling voor huidkanker. In Duitsland is het jaarlijkse aantal nieuwe gevallen van huidkanker verzesvoudigd. Volgens de Duitse kankerbestrijding is een van de oorzaken een veranderde vrijetijdsbesteding. Mensen gaan meer op zonvakantie en regelmatig onder de zonnebank.
(c) gezondheidsnet.nl

Lees ook:Druk, druk, druk in vermoeiheidscentrum
Lees ook:Jongens met slechte conditie en een laag IQ hebben meer kans op vroege dementie
Lees ook:GRATIS proefles XCO Walking & Running
Lees ook:Een wasbordje zonder er een druppel zweet voor te laten: feit of fictie?
Lees ook:Leefstijl moeilijk onderwerp voor artsen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>