Shopping efficiënte cardio

"Shopping is my cardio," is slechts een van de vele memorabele uitspraken van personage Carrie uit Sex & The City. En helemaal ongelijk heeft ze niet. Onderzoek toont aan dat vrouwen jaarlijks zo'n 12.000 calorieën verbranden met shoppen!                          

Vrouwen verbranden jaarlijks meer dan 12.000 calorieën door te shoppen. Dat blijkt uit een Britse enquête onder 2000 mensen. Shoppen is dus niet alleen leuk, maar ook nog eens goed voor de lijn.
ANP

De gemiddelde vrouwelijke shopper legt gemiddeld 3,5 kilometer af per tripje. Als ze aan een gemiddelde van vijf shopuitstapjes per maand komt, dan is dat dus 17,5 kilometer per maand of 210 kilometer per jaar. Per 1,5 kilometer verbrand je ongeveer 100 calorieën. Een shoptrip is dus goed voor meer dan 12.000 calorieën per jaar. Dit staat gelijk aan 43 chocoladerepen.

39 procent van de vrouwen gelooft dat een serieuze shoptrip even vermoeiend is voor het lichaam als een fitness-sessie. Mannen hebben minder uithoudingsvermogen tijdens het shoppen. Ze winkelen korter en minder vaak, waarmee ze slechts 8928 calorieën per jaar verbranden.

Uit het onderzoek blijkt verder dat de gemiddelde Brit 18.150 winkels in zijn leven bezoekt. Tijdens een gemiddelde shoptrip geven ze 90 euro uit. Dat loopt op tot een jaarlijkse rekening van 5454 euro. De Britten spenderen het meeste aan mode, met zo'n 2545 euro per jaar. Cosmetica staat op de tweede plaats, boeken, cd's en dvd's op de derde.

(c) gezondheidsnet.nl

 

Lees ook:25 miljoen schade door thuisfitness
Lees ook:Shoppen is een workout!
Lees ook:Stijlvol sporten met Lorna Jane
Lees ook:Aankondiging: De DiaBeatit run 2014
Lees ook:Vrouwen sporten het liefst op maandagavond

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Shopping efficiënte cardio

 1. Paul Bos

  Als ik dit zo even doorreken kan een man veel verdien door gewoon zijn vrouw mentaal bij te staan. 5 keer shoppen per maand is veel en kost nog meer.

  reken maar uit, voor iedere reep die je vrouw dus NIET opeet, hoeft ze 1,39 keer minder weg te shoppen. Dit zo’n shoptrip van 3.5 km is natuurlijk niet gratis. Met 1 zo’n trip kan ze een wel ongeveer een goed abonnement bij de locale sportschool bekostigen. (vaak inclusief sauna en soms zelfs met zonnestudio)

  Dan hou je nog vier shopbeurten over per maand. 1-tje is inderdaad wel ongeveer nodig aangezien vrouwen vaak voor het hele gezin inkopen doen. Voor die andere drie keer kun je een keer uit eten, een kadootje kopen voor de kids en nog eens je tank volgooien ook!

  P.s.
  Ik besef mij terdege dat ik dit schrijf vanuit het oogpunt van een man. Vrouwen komen zijn voor ons niet te doorgronden en vice versa zullen er wss weinig vrouwen zijn die achter bovenstaand verhaal kunnen staan.

  We zijn verschillend en moeten er maar leven. Ik vond het alleen wel leuk om deze bereking waarin de shopmanie van vrouwen naar het positieve werd berekend een klein beetje te relativeren.

    /  
 2. angelique heijligers

  Maar eh…hoezo kan een man veel verdienen door zijn vrouw mentaal bij te staan?

    /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>