Met muziek gaat alles beter…

Al eerder las je op deze blog een bericht over de relatie tussen trainen en muziek; muziek kan je trainingsprestatie verhogen. Nieuw onderzoek toont aan dat je je sportprestatie met 15% kan verbeteren en er is zelfs een formule die je kunt toepassen om te oordelen welke muziek jou het beste motiveert. 

ANP Goede muziek kan de sportieve prestatie met 15 procent verbeteren. De beste muziek voor gematigde tot intensieve inspanning is muziek met 120 tot 140 beats per minuut, aldus Dr. Costas Karageorghis van de Engelse Brunel University. 

Al 20 jaar bestudeert  Karageorghis de link tussen bewegen en muziek. Hij ontwikkelde een formule om muziek te beoordelen. Behalve het ritme en tempo houdt hij ook rekening met de muzikaliteit en de culturele achtergrond van de muziek.

Jongere sporters begeleiden hun workout volgens hem het best met hedendaagse muziek, zoals 'Mercy' van Duffy en 'I like the way you move' van the BodyRockers, terwijl de wat oudere sporters beter presteren op 'Dancing Queen' van Abba of 'Don't stop me now' van Queen.

Minder zwaar
Voor mensen die wegens gezondheidsredenen sporten, kan een muzikaal recept helpen. Veel sportscholen zetten volgens de onderzoeker gewoon de radio aan, of draaien te trage muziek. Door te luisteren naar de geschikte muziek lijkt de workout vaak minder zwaar.
(c) gezondheidsnet.nl

Lees ook:Beste tijd om te trainen
Lees ook:Zo kies je de beste workout muziek
Lees ook:Sporten net zo zwaar als seks
Lees ook:Vreemde trend: karaoke fitness
Lees ook:Beter trainen met muziek

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>