12 minuten efficiënte cardio-trainen!

Weinig tijd om te trainen? Probeer deze korte, maar superefficiënte intervaltraining!

Begin met 90 seconden bewegen in een rustig tempo (ongeveer 40% van wat je maximaal zou kunnen). Voer vervolgens de snelheid op en ga zo snel je kunt gedurende 30 seconden (ongeveer 95% van wat je maximaal kan). Dat is 1 interval. Herhaal deze routine 5 keer, dus in totaal 6 intervals. De training is kort, maar intens en bespaart veel tijd. Anders dan bij langdurige cardio-training op een matige intensiteit, zorgt deze manier van trainen nog lang na je trainen voor een verhoogd calorieënverbruik. Je kunt deze cardio-training buiten doen of op een loopband. Als je echter meer dan 10 kilo overgewicht hebt, verkies dan fietsen boven lopen om je knieën te ontzien.

Lees ook:Sneller fit
Lees ook:37 minuten cardio training
Lees ook:De Battle Rope: verbrand vet als nooit tevoren!
Lees ook:HIIT training: De ultieme vet verbrander!
Lees ook:Vet verbranden? Omhoog die hartslag!

1 Reacties // Reageer

One thought on “12 minuten efficiënte cardio-trainen!

  1. Roel

    90 sec warming-up, voordat je met vrijwel maximale inspanning aan de gang gaat. Is dat niet een beetje kort? Verhoogde kans op blessures??

      /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>