Rennen in het donker; je ziet door de bomen het bos niet meer

De steeds donker wordende dagen voor kerst nodigen niet echt uit om nog lekker even een rondje park te doen. Ik had ook altijd van mezelf gedacht dat ik een mooi-weer-loper was, die angstvallig de warmte van de sportschool opzocht op het moment dat Nederland koud en nat werd. Maar in de loop der jaren nam mijn fanatisme toe (en m’n schroom af; zo schafte ik zelfs zo’n nauwsluitende hardloopbroek aan..) en weerhouden de weersomstandigheden me er niet meer van als ik zin heb om letterlijk nog even op pad te gaan.

En dus heb ik gisteren de stoute (hardloop)schoenen aangetrokken om m’n vuurdoop te ondergaan na zonsondergang. En het zat mee, de omstandigheden waren heerlijk; windstil, met mistflarden die rond de lantaarnpalen krulden. De luttele drie graden die m’n weather-app aangaf merkte ik na een kilometertje niet eens meer en zelfs het verkeer leek rekening te hebben gehouden met mijn komst.

Waar ík echter geen rekening mee had gehouden was dat het Westerpark als de zon ondergaat klaarblijkelijk verandert in een naargeestig oord, slecht verlicht bovendien. Ik moest m’n tempo noodgedwongen aanpassen omdat ik bang was gaten in het pad te missen, en verdwaalde bijkans toen ik het spoorviaduct maar indook omdat ik m’n vaste schelpenpaadje langs het spoor niet durfde te nemen (die moest daar ergens liggen, maar was er in het duister niet zeker van..).

Laten we hopen dat Fitness.blog.nl inmiddels aan populariteit heeft gewonnen bij Stadsdeel West. En dat een betrokken ambtenaar zich mijn lot – en dat van medejoggers – aantrekt, en nog ergens een extra straatverlichtingspotje opduikelt.. Voor je het weet sta je immers maar weer noodgedwongen op een loopband, en dat is toch zonde met zo’n mooie achtertuin.

Lees ook:Geen zin in trainen? Neem een tattoo!
Lees ook:Welkom op de fitnessblog!
Lees ook:Oud zeer (3): het is gelukt!
Lees ook:Missie sixpack (9): wat een leven. Maar wel míjn leven!
Lees ook:Fijne schoen: Reebok SmoothFit

1 Reacties // Reageer

One thought on “Rennen in het donker; je ziet door de bomen het bos niet meer

  1. Arie

    Ik ben het met je eens dat buiten hardlopen het beste en het leukst is, maar ik heb sinds kort een eigen loopband. Dat is toch soms ook wel erg handig, met slecht weer en vooral in de winter vind ik een eigen loopband ideaal!

      /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>