Oefening van de dag: jumping jacks

De jumping jack is misschien wel een van de meest eenvoudige warming-up oefeningen die je kunt doen. Maar ze kunnen voor meer dienen dan alleen een warming-up. Het is namelijk ook een goede cardio oefening en je kunt de oefening op verschillende manieren intensiever maken.

Bron: mauricebright.com

Bron: mauricebright.com

Je voert de jumping jack uit door ten eerste gewoon te gaan staan. Vervolgens maak je een klein sprongetje en spreid je je benen zodat ze op ongeveer schouderafstand weer neerkomen. Tijdens deze beweeg je ook je armen zo snel mogelijk omhoog, met je handpalmen naar voren gericht, zodat ze verticaal staan zonder elkaar aan te raken. Tot slot spring je nog een keer omhoog, waarbij je je armen weer naar beneden brengt en je voeten weer tegen elkaar aan komen te staan.

Pimp it up
Hoewel de jumping jack vaak als warming-up wordt gedaan voor het sporten, dient deze oefening ook goed voor een cardio workout. Zo kun je elke ochtend 100 jumping jacks doen als je opstaat. Of doe elke dag een kwartier tot 20 minuten alleen maar jumping jacks, zo intensief mogelijk. Daarnaast zijn er nog verschillende manieren om de jumping jack intensiever te maken. Je kunt bijvoorbeeld gewichten om je armen en enkels binden, zodat je spieren meer moeten werken tijdens de oefening. Ook kun je ervoor kiezen om de oefeningen sneller uit te voeren dan normaal, voor een extra cardio boost. Als je hier eenmaal aan gewend bent kun je ervoor kiezen om je trainingstijd te verlengen of om weer snelheid en gewichten toe te voegen aan je oefening.

Lees ook:Begin je zaterdag met ochtendgymnastiek
Lees ook:Doe de strakke kont workout
Lees ook:4 variaties op een plank
Lees ook:4 manieren om onderweg te fitnessen
Lees ook:4 oefeningen om beter te voetballen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>