Cardiotennis

Een combinatie van fitness en tennis, dat klinkt bijzonder, én leuk!

tennis-1109791-m
Op zondag 3 augustus werd op het HBC tennistoernooi een demonstratie cardiotennis gegeven. Dit is een workout die tennissen met cardio-oefeningen combineert. Hierbij wordt er minder op de slagtechniek gelet, maar is het vooral de bedoeling dat de conditie van de deelnemers verbetert wordt. En om eens afwisseling te hebben van de standaard cardio-oefeningen is hier een tennis element aan toegevoegd. Deze workouts worden gegeven aan groepen van ongeveer 10 deelnemers.

Een voorbeeld van een oefening: Twee spelers staan elk op een achterlijn van het veld. Aan het net liggen meerdere tennisballen. De spelers moeten naar het net sprinten, een bal pakken en  vervolgens achteruit weer terugdribbelen naar de achterlijn en de bal over het net slaan. De persoon die als eerste alle ballen over het net heeft geslagen wint.

Deze cardio workout lijkt uitermate geschikt voor tennissers die hun conditie willen verbeteren. Niet alleen werken ze zich flink in het zweet, ze zijn ook nog eens met hun lievelingssport bezig, terwijl ze interactie hebben met een leuke groep mensen.

Meer weten over cardiotennis? Klik dan hier.

Lees ook:Wat moet eerst? Cardio of gewichten?
Lees ook:Veluwse golfclub opent fitnessruimte
Lees ook:Doe jij genoeg cardio? [test]
Lees ook:Lees hier het nut en belang van variatie bij cardio training
Lees ook:Tip: Word fit met een kaartspel!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>