Fit For Free keten weert moslim meisjes.

Ik kwam dit bericht tegen op www.telegraaf.nl Er is een nieuwe discussie over hoofddoeken dragen. Dit keer weigert Fit For Free keten dames met hoofddoekjes. Een hoofddoekje valt onder hoofdeksels volgens de huisregels van de “bijna gratis” Fitness keten. Ik hoor graag jullie mening als jullie het artikel gelezen hebben. Wat ik zelf vind?  Ik kan begrijpen dat een hoofddoekje bij politie, justitie of rechtbank discutabel is. Maar in de fitness?  Ik zie het probleem niet..ik zie alleen maar voordelen! Geen vieze verdwaalde haren op de apparaten en geen vette (gel) plekken meer op de hoofdsteuntjes van de fitnessbankjes 

UTRECHT -  Stichting Ontsluiert, een organisatie die opkomt voor gesluierde moslimvrouwen, heeft drie filialen van sportschool Fit for Free op haar zwarte lijst gezet. Zij besloot daartoe, nadat het filiaal in Rotterdam een Schiedamse vrouw om haar hoofddoek niet had toegelaten. Dat heeft de stichting vrijdag laten weten. Niet alleen het Rotterdamse filiaal wordt geboycot. Ook de filialen in Den Bosch en Dordrecht weigerden eerder een moslimvrouw toe te laten. De zogenaamde zwarte lijst bevatten organisaties die zich niets aantrekken van de uitspraken van de Commissie Gelijke Behandeling (CGB).

Op de website van Fit for Free, dat 24 filialen heeft over heel Nederland, staat vermeldt dat in de trainingsruimte het dragen van hoofddeksels verboden is. De CGB oordeelde dat die regel discriminerend is, omdat hij indirect tot onderscheid op grond van godsdienst leidt. Hij treft overwegend mensen die om godsdienstige redenen een hoofddoek of ander hoofddeksel dragen.

De CGB heeft de zaak bij staatssecretaris Jet Bussemaker van Volksgezondheid, Welzijn en Sport aangekaart. Zij heeft toegezegd met de sportscholen over de kwestie te spreken.

Lees ook:Aanbiedingen fitness ketens op 1 rijtje.. Op=op!
Lees ook:Feel Free!
Lees ook:Bij welke sportschool doe jij aan fitness?
Lees ook:Succesverhaal: sportschool geeft gratis pizza
Lees ook:Missie sixpack (6): barbiepoppen en modeshows

41 Reacties // Reageer

41 thoughts on “Fit For Free keten weert moslim meisjes.

 1. Joke

  Treurig dat dit gebeurd. Mensen afwijzen terwijl je ze juist gastvrij zou moeten ontvangen op je sportschool. Sport verbroedert helaas niet overal.

    /  
 2. Maria

  Ik snap niet waar mensen zch druk om maken, in de jaren 50 liepen de vrouwen in Nederland nog in rokken, waren broeken uit den boze, vrouwen liepen nog met hoofddoekjes op…Er waren weinig sportvrouwen…We klagen altijd dat allochtone mensen moeten integreren maar waarom dan de kritiek op een hoofddoekje of een speciaal badpak als ze de moeite nemen te integreren?
  In Veenendaal lopen ze op zondag nog in het lang en in het zwart en met hoed op, vrouwen soms nog gesluierd, naar de kerk…NEDERLANDERS…

    /  
 3. Sandra

  Ik heb liever een allochtone vrouw met een hoofddoekje bij mij in de sportschool dan een allochtone man die me bekijkt alsof ik een slet ben omdat ik zondig gekleed ben in zijn ogen…
  En nee, ik sport niet bij Fit for Free, die zit hier niet, anders zou ik spontaan een hoofddoekje gaan dragen als ik binnen zou zijn…
  Ennuh, ik ben autochtoon met bruin haar en bruine ogen, dus ik zal er vast op aangesproken gaan worden daar bij Fit for Free…
  Misschien een idee om een statement te maken?

    /  
 4. maarten

  De sportschool stelt regels. Als deze je niet bevallen moet je er niet gaan sporten.

    /  
 5. sporter

  de leden bepalen niet de regels dat doet de sportschool. als het je niet bevalt ga je maar ergens anders trainen. ik ben zelf ook lid bij fitforfree en ik vind het goed wat ze doen. als ik met mn pet binnenkom doe ik hem ook netjes af en leg ‘t in mn kluis

    /  
 6. Frank

  Idd regels zijn regels. Het zou niet fair zijn als bepaalde mensen zich niet aan de regels hoeven te houden. Het irritante is dat ze het daarmee op discriminatie proberen te gooien vanwege hun geloof wat natuurlijk klinkklare onzin is. In hun heilige geschriften staat niet dat ze een hoofddoek moeten dragen. Dus een hoofddoek valt onder dezelfde categorie als een pet of muts. Naar mijn mening dus gewoon een slecht voorbeeld van aanpassen aan regels.

    /  
 7. Sarah

  Hoofddoek valt m.i. niet onder dezelfde categorie als petjes en mutsen. Een pet of muts wordt veelal opgedaan omdat het ‘hip’ staat of koud is. Een hoofddoek echter is geloofs gerelateerd (i.e. vrouwen maak jezelf zo lelijk mogelijk, dan komen de mannen niet in de verleiding….Overigens prima als vrouwen er voor ‘kiezen’ om hun haar te bedekken middels een hoofddoek, maar als het niet mag in de sportschool, so be it. Er mag ook geen seks worden bedreven in de sauna toch?

    /  
 8. LL

  Mijns inziens moet veiligheid voorop staan. Voor veel takken van sport kan ik me voorstellen dat een hoofddoek niet veilig is, maar in een fitnesszaal zie ik het probleem niet zo.

  Er bestaan ook sporthoofddoekjes die wel veiliger zijn.

    /  
 9. moes Auteur

  Interessante reacties. Hoofddoekjes dus liever niet en respecteer de huisregels; zeggen jullie.
  Maar hoe zit het dan met sportieve bandana´s (piraat achtige doekjes)? Die zie je ook regelmatig bij bodypump lessen en er zijn veel spinning docenten die een petje dragen. Kan dat wel?

    /  
 10. Frank

  Als dat de huisregels zijn van de sportschool dan zou een docent zich daar uiteraard ook aan moeten houden. Daarnaast komt het niet professioneel over. Als een spinning docent een zweetband zou dragen zou ik dat nog wel acceptabel vinden.

    /  
 11. Olivier

  “De CGB oordeelde dat die regel discriminerend is omdat ‘deze organisatie’ indirect tot onderscheid op grond van godsdienst leidt.”
  U bent blijkbaar even schrander als dat acroniem. Als die sportclubs het dragen van hoofddeksels verbieden wordt net elk vorm van onderscheid uitgesloten.
  Of, we draaien het om en stellen het toelaten van hoofddoeken voor als een vorm van discriminatie ten aanzien van niet-gelovigen, want maken de hoofddoekdragers geen deel uit van het ‘uitverkoren’ volk?
  Dit toont nog maar eens aan dat alles op een andere manier uitgelegd kan worden, oftwel niets is heiligmakend… ook uw geloof niet

    /  
 12. Ibrahim

  Een hoofddoek dragen is gewoon je haar bedekken uit schaamte net zoals het bedekken van je borsten en geslachtsdelen ook uit schaamte voortkomt. In de westerse cultuur is het de gewoonte om minimaal je borsten en geslachtsdelen te bedekken en in de midden oosterse cultuur gaat het een stapje verder en bedekken ze ook het haar. Meer nog dan religie is dit dus een deel van de midden oosterse schaamte cultuur want christenen en joden in het midden oosten bedekken ook hun haar.

  Dit klinkt mischien belachelijk voor nederlanders maar het bedekken van je borsten en geslachtsdelen klinkt mischien ook belachelijk in sommige afrikaanse en zuid amerikaanse culturen. Daar vinden ze het waarschijnlijk ook raar dat die westerlingen perse hun borsten willen bedekken in de hitte.

  Door het minderwaardig te vinden van de midden oosterse cultuur aan de westerse cultuur discrimineert deze sportschool dus. Ze ontnemen deze moslim meisjes het recht om een deel van hun lichaam te bedekken wat ze onzedelijk vinden om tentoon te stellen. Kunnen ze net zo goed die meisjes dwingen om korte rokjes en inkijkbloesjes te dragen.

    /  
 13. Olivier

  Moet een mens zich dan schamen om z’n borsten en geslacht(sdelen), laat staan om z’n haar?! Ibrahim stelt dat christenen en joden hun haar bedekken in het Midden-Oosten, waarom zouden moslims in ‘West-Europa’ hun haar dan moeten bedekken, christenen en joden (keppeltjes of hoeden buiten beschouwing gelaten) doen dat hier toch niet. Mij maakt het niet uit of iemand een bloempot, een emmer of een thee- of badhanddoek over z’n hoofd trekt, maar als een organisatie vraagt om het niet te doen en je om een of andere (vraag me niet welke) reden de onweerstaanbare drang voelt om dat niet te doen, word je er geen lid van. simple comme bonjour!

    /  
 14. Ibrahim

  @ Olivier
  Dus het zou volgens jou normaal zijn als iemand naakt zou fitnessen bij fitforfree of naakt boodschappen zou doen. Met schamen bedoel ik dus wat gezien wordt als naaktheid. Wat begrijp je niet aan mijn uitleg dat bij moslims, joden en sommige christelijken ontbloot haar dus ook onder naaktheid valt?
  Dat christenen en joden hun haar bedekken in het midden oosten is niet omdat ze zich aanpassen aan de islam maar omdat het onderdeel is van hun eigen cultuur(Islam heeft het dus van hun overgenomen). Veel joodse en sommige christelijke vrouwen hier in nederland bedekken hun haar ook. Waarom zouden moslims hun haar moeten bedekken in west europa zeg je? Waarom zouden ze niet hun haar moeten bedekken alleen omdat ze in west europa wonen? Er is toch vrijheid van religie? Als allerlei organisaties zoals scholen en sportscholen moslima’s gaan verbieden om hoofddoekjes te dragen dan beperk je dus die mensen in hun vrijheid. Ze kunnen niet hun hoofddoek afdoen omdat volgens hun geloof/cultuur ze dan dus gedeeltelijk naakt zijn. Wanneer heb je daadwerkelijk gezien dat een moslima bij zo’n hoofddoekverbod ook echt haar hoofddoek afdeed? Nooit. Ze gaan dan dus niet meer naar school. Als alle scholen en organisaties die regel dan invoeren dan ontneem je dus een moslima het recht op onderwijs. Het onderwijs en de sportscholen hebben niet het recht om hoofddoekjes te verbieden. Stel je voor dat je bij je school of supermarkt alleen binnen mag met ontbloot bovenlijf, zoiets is het dus voor moslima’s om zonder hoofddoek ergens binnen te moeten.

    /  
 15. Zara

  Als hoofdhaar gelijk wordt gesteld aan borsten en geslachtsdelen, geldt dit dan ook voor mannen? Ik kan me niet herinneren dat ik ooit een islamitische jongeman met een hoofddoek op heb gezien.

    /  
 16. frank

  Normaal gesproken passen mensen zich aan de regels. Als ik bijvoorbeeld naar een heilig gebouw van wat voor geloof dan ook zou gaan dan hou ik mij daar ook aan de regels die daar gelden. Als 100 mensen naar links lopen en 1 persoon naar rechts zal die persoon buiten de boot vallen dat heeft niks te maken met minderwaardig vinden van een cultuur. De regels in het Midden-Oosten zullen ongetwijfeld met de Europese verschillen maar we zitten hier wel in Europa dus het lijkt me niet meer dan normaal om de Europese regels dan ook te hanteren.

    /  
 17. Olivier

  Ik heb geen bezwaar tegen naakte mensen. We dragen in de eerste plaats kleding om ons te beschermen tegen de natuurelementen, maar ook culturele factoren (waarden en gedragsnormen)zijn doorslaggevend (kunnen mensen zich beheersen???). Deze discussie kan oneindig doorgaan … en iedereen zal volgens zijn uitgangspunt gelijk hebben. Alleen zijn wij niet de eigenaars van deze fitnesszaak. Zij hebben het laatste woord. Je zou hen kunnen betichten van opzettelijke discriminatie, maar dat zal geen zoden aan de dijk brengen en alleen maar leiden tot een verdere (onderhuidse) radicalisering. Ik ben ervan overtuigd dat er alternatieven zijn. Er zijn ongetwijfeld clubs die er geen punt van maken (en er maar wat te graag munt uit slaan).

    /  
 18. FriddereZet

  Hi, cool site, good writing ;)

    /  
 19. moes

  Goede respectable discussie dames en heren!

  Mijn conclusie is dan ook, vooral met dit soort religieuze gevallen, dat deze discussies eeuwig voort zullen duren. Ikzelf vind dat iedereen moet kunnen sporten zolang men sportkleding draagt handdoekje bij zich heeft en andere sportenden met respect benadert en in hun waarde laat.

  Moes

    /  
 20. Vince

  Ikzelf ga niet naar de sportschool, maar als ik zou gaan, ben ik van plan om een tovenaarshoed met een konijn op m’n hoofd te zetten.

  Waarom? Omdat ik zelf een nieuwe religie ga opstarten die stelt dat mannen zo’n hoofddeksel moeten dragen.

  Uiteraard zal iedereen me als krankzinnig beschouwen omdat ik ongetwijfeld de enige zal zijn die heilig overtuigd is van dat soort onzin.

  Echter, het enige verschil is dat dit bij moslima’s met een hoofddoek wel geaccepteerd wordt omdat er wereldwijd zo’n 1,3 miljard moslims zijn.

  Raar toch?

    /  
 21. moes

  Vince, Ik kan je nu al mededelen dat je bij Fit for Free niet binnen mag. De huisregels zijn dat je geen tovenaarshoed met konijn en/of hoofddoekjes mag dragen.Dat is namelijk de discussie die is ontstaan. Ik zou het knap vinden als jij dat wel voor elkaar krijgt!;)

    /  
 22. Vince

  Inderdaad, omdat het volgens de huisregels is.
  Maar, je begrijpt vast wel wat ik daar bedoelde met mijn kritiek op Godsdienst. :-)

  Godsdienst is een privé zaak, en daarom zie ik niet in waarom er een verschil zou moeten zijn tussen een hoofddoek en een ander hoofddeksel.

  Maar het is nu eenmaal een feit dat in vele scholen tijdens de les nog steeds hoofddoekjes toegelaten zijn terwijl gewone hoofddeksels zoals een baseballpet, bandana (hoewel zo’n bandana eigenlijk ook wel ‘s gebruikt wordt door moslima’s) baret enz. uit den boze zijn, en dat is een verkeerd signaal.

  Vertel mij eens waarom er voor Godsdienst altijd een uitzondering moet worden gemaakt?
  In een land als Turkijke is het zelfs al verboden, omdat moslims daar gewoon veel verder geevolueerd zijn dan hier.

  Overigens : ik zat vroeger op school met 2 moslima’s in de klas en die zetten tijdens de les hun hoofddoek af, uit respect voor de leraar en de rest van de klas. En van een hoofddoekenverbod was zelfs geen sprake.
  Daar zou men nog ‘s een mooi voorbeeld aan kunnen nemen als je’t mij vraagt.

    /  
 23. jolanda

  ik vind dat fit for free hier heel goed aan doet!

  het is namelijk heel gevaarlijk om met een hoofddoekje te sporten,je mag immers ook geen petjes dragen

    /  
 24. Jan Snelders

  Je kunt je afvragen in hoeverre het dragen van hoofdbedekking uit veiligheidsoverwegingen geweigerd wordt of dat de weigering een gevolg is van de huidige ietwat emotioneel overspannen houding ten aanzien van hoofddeksels met een religieuze of culturele achtergrond. Ik denk dat laatste ook wel een rol speelt en dan is het aanzienlijk moeilijker uit te leggen aan mensen.

  Ik ben een leek op fitnessgebied en zou ook zomaar met een pet op gaan fitnessen, want ik zo in eerste instantie geen gevaar. Ik zou wel zeer verbaasd zijn als iemand mij kwam vertellen dat dat niet is toegestaan. Als men mij met goede argumenten ervan kan overtuigen, dat dat inderdaad gevaar oplevert voor mezelf of voor anderen, dan ontbloot ik mijn prachtige krullen en fitness er rustig op los en heb er verder geen problemen mee.

  In het andere geval wordt het een stuk lastiger om tot overeenstemming te komen, want dat soort discussies heeft zolang de mensheid bestaat nog geen enkele werkbaar compromis opgeleverd, hoogstens oorlog afgewisseld met wapenstilstand.

  Ik denk dat ook elke weldenkende moslima de redelijkheid zal inzien van veiligheidsargumenten. De keuze ligt dan verder bij haar en ze kan besluiten om af te zien van verdere deelname of zich op deze gronden aan te passen aan de heersende regels en de hoofddoek terzijde leggen.
  Verder zie ik hier uitstekende integratiekansen voor een zakelijke in compromissen denkende slimme moslim, die een sportschool gaat neerzetten speciaal voor mensen die uit religieuze of culturele beweegredenen bepaalde lichaamsdelen bedekt willen houden. Leuk project, gesubsidieerd door de Islamitische gemeenschap zelf.

  Maar ik ben wel benieuwd naar de veiligheidsargumenten. Kan iemand daar wat informatie over verschaffen?

  Groet
  Jan

    /  
 25. moes Auteur

  (on)veiligheidsredenen zijn er niet Jan. Ik kan er geen enkele voor de geest halen. Ik denk dat Jolanda zich vergist of een hoofddoek verwart met een boa..

    /  
 26. Jeremy

  Sinds wanneer is Fit4Free een heilig gebouw? In andere woorden; die vergelijking slaat dus helemáál nergens op! Als het geen minderwaardig vinden van cultuur is, wat is het dan wel?
  Verder heeft het dragen van hoofddeksels in fit4free totaal niets met “Europese regels” te maken. Maar goed, uit je redenatie is dan ook duidelijk te zien dat argumenteren een ontwikkelpunt is.
  (Ik kan trouwens nog meer halen uit andere reacties, maar ik dacht ‘laat ik het even hierbij houden….’)

    /  
 27. Al

  Zou je zo vriendelijk willen zijn om je “mening” niet te baseren op één artikel? Thank you! (voor het geval je het niet begrijpt: het bedekken van hoofdhaar is dus wél verplicht, m.a.w. hoofddoek dragen)

    /  
 28. Chris

  Schei toch allemaal uit. Iedereen wordt gelijk behandeld want niemand mag een hoofddeksel dragen. En waarom moeten Nederlanders zich altijd maar aan de moslims aanpassen?

    /  
 29. Eric

  Volledige mee eens.In Rotterdam willen ze in de schouwburg aparte stoelen voor moslima’s reserverebn die niet naast een nederlandse man willen zitten(geen grap).En nu weer een uitzondering voor moslima’s omdat ze niet willen dat mannen “opgewonden” raken van lange haren.Tis net als met handjes geven, sporten zonder petje mag niet, zonder doekje om je hoofd dus ook niet.Aanpassen of in Marokko gaan wonen.Dit is Nederland.

    /  
 30. MONICA

  lieve Moslima’s waarom zou je naar een sportschool willen die jou ook niet wilt !!

  Ga aub niet naar overduidelijk discriminerende sportscholen, geef geen centje uit aan ze!!

  HIerbij weten jullie ook welke sportscholen jullie niet wensen vanwege jullie hoofddoek!!

  is toch overduidelijk en algemeen beneknd inmiddels. met een domme smoesje weren ze jullie af!! duidelijker kan het toch niet !!

  groetjes monica

    /  
 31. Jan

  Regels zijn regels.

  Moslims hebben zich hier net zo goed aan te houden. Zo niet, dan staat een definitief vertrek naar het land van herkomst hen vrij.

    /  
 32. Jacob Hermans

  En wat als je uit Nederland komt en Moslim bent? Beetje kort door de bocht dit…

    /  
 33. Sinan

  Welk proces treedt als eerst op? Het zien van een object of het kijken naar een object?

    /  
 34. Calimero

  @ Jan:

  Kort en simpel: KORTZICHTIG! Je hebt recht op een eigen mening maar altijd en overal die bullshit over moslims dit en dat.

  Keppel, hoed, bandana,… Deze zaken worden ook gedragen en dat is niet persé religie gebonden hoor! Doe je paardenlapjes af en kijk eens goed en helder rond, Jan!

  Trouwens, die fitnescentra die zulke oerdomme regels in het leven roepen geven aan waarvoor ze echt staan. Is puur racisme!!!
  Een breder publiek bereiken = hoger rendement.

  Anyway, take care

  Gtz, Calimero

    /  
 35. Wikkie

  Een tijdje terug kreeg ik zelf te maken met deze hele discussie. Ik werd bij FitforFree op de vingers getikt..of ik me hoofddoekje af wilde doen. Die droeg ik om praktische reden, niet uit religieuze overweging. Gewoon lekker makkelijk. Het was een bandana, donkerbruin die alleen de bovenkant van me haar bedekte. Dat ding was nauwelijks te zien. Ik was verbaasd, zag het probleem niet zo, dacht gelijk ook hoe zit het dan praktisch bekeken met moslim vrouwen? Maar goed,als dat de huisregel is. Dat ding was snel af. Snap best dat het discutabel en beladen is voor sommigen, maar te vaak en te snel wordt discriminatie!!! geroepen. Het is een praktische regel, gelijke monniken, gelijke kappen. En zo zijn er meer recreatieve maar ook werkplekken waar voorschriften gelden. Het is aan jou de keuze te maken, doe ik daar wel of niet aan mee. Het blijft een lastige discussie. Want stel nou eens dat je een hoofddoekje moet dragen omdat je vanwege een ziekte kaal bent bijv? Is bedekken van een ander soort schaamte. Voor geloven kies je, voor een ziekte niet.

    /  
 36. Maurice

  Simpel aanpassen of opkrassen, je hoeft er niet te trainen.
  Als de regels je niet bevallen ga je lekker fietsen……

    /  
 37. reggae girl

  Heel normaal theedoeken horen in de keuken���

    /  
 38. Marloes

  Ik zelf draag een hoofddoek en ben een Nederlandse meid die is bekeert tot de Islaam. Nu vind ik krom van sommigen die gauw roepen “dan moet je maar weg maar je eigen land”. Ten eerste wordt een hoofddoek gedragen door inderdaad religieuze motieven, waarop wij vrouwen ons horen te bedekken inclusief onze hoofd. Dat het niet in de Koran staat is onzin. Ik ga niet hier het geloof uitleggen, maar wat ik wel kwijt wil is dat een hoofddoek hup zomaar “ff” afdoen dom is.. dan heb je geen respect voor je eigen beslissing, ten tweede moslima’s gaan met goede intentie naar een sportschool om net als ieder ander te willen sporten, het is erg krom om dan te zeggen ga maar fietsen.. moslims zijn 1 van de velen die het meest hun geloof praktiseren (bidden, vasten, hoofddoek, baard) en staan sterk achter hun geloof omdat ze/we erin GELOVEN het beste voor ons is. Nu is het zo dat toevallig Christenen geen hoofddoek (bijna/tot niet) dragen en bidden en vasten en baarden hebben terwijl het ook in de bijbel vermeld staat. Wij moslims komen onze regels na en willen als ieder ander gewoon als burgers uit eten, sporten, zwemmen, lezen, schaatsen enz. het geloof blijft hoe dan ook altijd #1! Dus Europa bla bla praatjes heeft geen zin. Je bent overal moslim in alle hoeken van de wereld
  Pff lang verhaal geworden. Ik zeg” kijk verder dan je neus lang is” ga lezen dan begrijp je ieder zijn standpunt beter :)

    /  
 39. biggirl

  Wist je dat als je gaat sporten je normaliter behoorlijk gaat transpireren?
  Weet je dan ook waar je het meeste transpiratievocht verliest??
  Juist ja.. via je hoofd!
  Niet overbodig om dan te zeggen dat het vanwege veiligheidsoverwegingen niet echt top is om juist dat lichaamsdeel af te sluiten..Just saying;-)

    /  
 40. Enrique

  Ik wil ook hier op reageren en wel dat hier een sportschool bestaat in Rotterdam met een bordje verboden voor mannen. Dat klink zeker niet welkom en is regel rechte discriminatie op geslacht. Dus waarom zou fit for free zich dan niet mogen vrijwaren van hoofddoeken? Of ze zijn allebei fout. bezig. Al vind ik verboden voor mannen erger dan het weren van een hoofddoek. Misschien kunnen zij dan naar die sportschool die nog harder uitsluit dan fit for free misschien.

    /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>