Zoveel mensen doen aan fitness!

Fitness wordt door de meeste gangbare metingen als zeer populaire sport in Nederland gezien. Op basis van het aantal fitnesscentra (KvK) en het gemiddeld aantal leden per fitnesscentrum (955) telt Nederland bijna 1,6 miljoen fitnessers die lid zijn van een fitnesscentrum (circa 9% van de bevolking).

Echter, Nederland telt in totaal ruim 3 miljoen mensen tussen 6 en 79 jaar, die zowel thuis, in een fitnesscentrum of op een andere locatie minimaal één keer per jaar de fitnesssport beoefenen. Dit blijkt uit de meest recente meting van het SCP (Aanvullend Voorzieningengebruik Onderzoek) uit 2007. Dit komt neer op circa 22% van de bevolking. In 2003 was dit nog 17% van de bevolking en in 1999 13% van de bevolking.Volgens de Nationale Atlas Volksgezondheid 2008 van het RIVM (zie kaartje) heeft Amsterdam hethoogste percentage huishoudens waar één of meerdere personen aan fitness doet, maar liefst in 33% van de huishoudens wordt deze sport beoefent. Schiermonnikoog heeft met 3% het laagste percentage huishoudens waar deze sport wordt beoefend. Fitness wordt veelal beoefent in de Randstad en het zuidoosten van Nederland. In het noorden en zuidwesten van ons land wordt het minst aan fitness gedaan.

bron: www.spronsen.com

Lees ook:Dol Dwaze Demonstratie Dagen in Bijenkorf!
Lees ook:Fitness blijft populairste sport in Nederland
Lees ook:Interessant nieuws van Personal Trainer Guy van der Reijden
Lees ook:Fitness blijft de populairste sport!
Lees ook:Succesverhaal: sportschool geeft gratis pizza

1 Reacties // Reageer

One thought on “Zoveel mensen doen aan fitness!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>