Missie sixpack (3): tegenvallende resultaten

Froukje (30) is wat dat betreft een echte vrouw; slank, verzorgd, goed figuur, maar (nog) niet tevreden. Deze stewardess heeft een missie : ze wil een sixpack. Voor fitness.blog.nl houdt ze een dagboek bij. Vandaag deel 3.

“Frouk, we gaan even wegen”, is het eerste wat ik hoor als ik de fitnesszaal binnenloop. Prima plan wat mij betreft, aangezien ik de afgelopen twee weken weer goed met m’n voeding bezig ben geweest. Oké ik heb dan misschien nog niet iedere dag alle zeven eetmomenten weten te behalen, maar hetgeen ik gegeten heb was wel gezond.

Bovendien ben ik naar de natuurwinkel geweest en heb ik lijnzaad, chiazaad, amandelen, speltcrackers en dadels gekocht. En ik slik iedere dag braaf een handje vol voedingssupplementen.

Ik ben overtuigd van een mooie score, maar terwijl ik m’n sokken en schoenen weer aantrek blijkt ie toch enigszins tegen te vallen. Wat een domper zeg. Ik word er meteen chagrijnig van.

Toegegeven, ik heb de afgelopen twee weken niet veel getraind; eerst een vlucht heen en terug binnen Europa, en de volgende dag voor vier dagen naar Argentinië. De dag na terugkomst is voor mij in de meeste gevallen een no-go wat betreft sporten, en dan ben je dus zo een week verder voor je je training weer oppakt.

Bij mij is dit dus meteen te zien aan m’n cijfers; een vetpercentage van 18,6, terwijl dit vorige keer 17,6 was. En m’n spiermassa achteruit van 53,2 naar 52. Natuurlijk snap ik ook wel dat dit nog steeds mooie cijfers zijn en dat ik daar heel trots op mag zijn, maar je wil jezelf natuurlijk verbeteren. Je wilt zien dat je resultaten boekt, en dat is nu dus even niet het geval.

Daarentegen heb ik dan wel weer een mooie hartslag in rust van 62, wat betekent dat ik een goede conditie aan t opbouwen ben.

Ga ik nu opgeven? Om alles wat ik tot nu toe bereikt heb weer meteen te verliezen? Natuurlijk niet! Ik snap ook wel dat niet altijd alles gaat zoals ik het wil. En misschien is een beetje tegenslag helemaal niet erg, maar geeft het mij die schop onder m’n kont die ik af en toe zo hard nodig heb.

Morgen ga ik weer naar de sportschool.

Lees ook:Missie sixpack (7): aanstelleritis
Lees ook:Amerikanen naar de gym dankzij Olympische Spelen
Lees ook:Missie sixpack (5): “Maar jij bent toch helemaal niet dik”
Lees ook:Missie sixpack (9): wat een leven. Maar wel míjn leven!
Lees ook:We zijn er weer! Of nou ja, lichamelijk nog niet helemaal..

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>