Missie sixpack (4): het ahaa-moment

Froukje (30) is wat dat betreft een echte vrouw; slank, verzorgd, goed figuur, maar (nog) niet tevreden. Deze stewardess heeft een missie : ze wil een sixpack. Voor fitness.blog.nl houdt ze een dagboek bij. Vandaag deel 4.

Squats moest ik doen gisteren. Met een bal boven m’n hoofd. En ze gingen niet lekker. Daarbij kwam nog; iedere keer dat ie niet lekker ging, niet diep genoeg, tenen over m’n knieën, armen niet recht genoeg, of wat dan ook, moest ie opnieuw en telde hij dus niet mee. Wat een ellende! En dit was nog maar m’n warming up! Dat beloofde wat voor de rest van de training.

Maar, eerlijk gezegd ging de rest best goed!

M’n trainer had weer een circuitje voor me uitgezet met allemaal verschillende oefeningen. Dat rondje moest ik vijf keer achter elkaar doen, zonder te pauzeren. Nu ben ik altijd nogal makkelijk met zeggen dat ik niet meer kan, dat het echt te zwaar is of wat voor smoes dan ook. Hoewel ik het op dat moment natuurlijk meen.

Maar tegenwoordig kom ik ook niet meer weg met een gesprek aanknopen tijdens het trainen, wat uiteraard over van alles en nog wat kan gaan. Helaas, ze kent me intussen een beetje en weet wanneer ik écht niet meer kan en écht pijn heb of dat ik gewoon tijd probeer te rekken om dat als rustmoment te gebruiken.

Gisteren ben ik dan ook door m’n punt van “ik kan echt niet meer” heen gegaan. Aan het eind van rondje drie had ik m’n excuus alweer aangevoerd, maar dit keer kwam ik er niet onderuit. Ik moest doorgaan. En eerlijk is eerlijk, toen ik bezig was met rondje vier voelde het best goed!

Als ik maar hard genoeg tegen mezelf blijf zeggen: “kom op Frouk, je hoeft deze oefening nog maar één keer te doen hierna”. Bovendien heb ik een doel, toch?  Sixpacks komen immers niet zomaar uit te lucht vallen.

Vervolgens hebben we foto’s gemaakt van mijn squats en de squats van mijn trainer. En daar kwam eindelijk het ‘ahaaa’-moment. Eindelijk zag ik wat ik fout deed. Wat de bedoeling was. En nu kon ik zien dat m’n knieën inderdaad over m’n tenen kwamen, terwijl ik zelf dacht van niet. Daar heb je in principe spiegels voor, in de sportschool. Klopt. En als ik er recht voor sta gebruik ik die spiegels ook zeker.

Maar ik ben altijd heel erg gefocust als ik een oefening doe die ik lastig vind. Ik neem echt een punt waar ik strak naar blijf kijken. En dus kan ik niet zijwaarts naast die spiegel gaan staan om vervolgens opzij te kijken of ik met m’n knieën over m’n tenen kom. Maar door de foto’s zag ik het wél.

En dus stond ik gisteravond in m’n woonkamer ‘droog’ squats te oefenen. Eens kijken of ik het morgen nog steeds weet, als ik weer met die bal boven m’n hoofd sta, of met die stang in m’n nek. Ik heb er zin in!

Lees ook:De makkelijke 30 dagen squat challenge
Lees ook:Superoefeningen voor superstrakke buikspieren
Lees ook:Zondag fitness challenge
Lees ook:Last van haaruitval? Probeer yoga!
Lees ook:4 oefeningen voor een sterke rug

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>