Missie sixpack (5): “Maar jij bent toch helemaal niet dik”

Froukje (30) is wat dat betreft een echte vrouw; slank, verzorgd, goed figuur, maar (nog) niet tevreden. Deze stewardess heeft een missie : ze wil een sixpack. Voor fitness.blog.nl houdt ze een dagboek bij. Vandaag deel 5.

“Waarom heb jíj nou personal training?” “Ik wil jouw lichaam wel hoor!” “Maar jij bent toch helemaal niet dik”.. Een kleine greep uit de dingen die ik regelmatig hoor. Leuk? Mwah, niet altijd.

Ik heb, net als de meeste mensen die een personal trainer in de arm hebben genomen, een doel. Een moeilijk doel. Niet iets wat je binnen vier weken voor elkaar bokst. Ik wil die sixpack. Ben ik nu dan niet tevreden? Nee dat zeg ik niet. Natuurlijk weet ik zelf ook wel dat ik niet dik ben, en dat ik best een leuk figuur heb. En dat ik in een leuk jurkje pas.

Maar waarom moet ik daar tevreden mee zijn, terwijl iemand met een buikje, blubberarmen, lovehandles of echt overgewicht nergens naar gevraagd wordt. Dan vindt niemand het raar waarom die mensen keihard trainen. Maar mijn doel is minstens zo moeilijk. Ik moet er ook dingen voor doen en laten.

Ik kan ook niet lui op de bank gaan zitten en alleen maar aan trainen dénken, of in het weekend toch die zak chips leeg eten, iedere week naar de MacDonalds, of tóch lekker makkelijk die diepvriespizza in de oven gooien. Nee ik probeer me te houden aan die zeven eetmomenten, gezond, biologisch, geen koolhydraten, goede voedingssupplementen en keihard trainen.

Makkelijk? Nee zeker niet.

Maar ik kan dit.

Lees ook:Missie sixpack (1): chocoladeletter
Lees ook:Missie sixpack (6): barbiepoppen en modeshows
Lees ook:Dat wordt weer sit-ups doen; een sixpack is het aantrekkelijkst
Lees ook:Missie sixpack (9): wat een leven. Maar wel míjn leven!
Lees ook:De beste manier om een sixpack te krijgen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>