Dokter checkt hartslag via iPhone

Wat kan de iPhone niet? Het kan muziek afspelen, internetten, fotograferen, de weg wijzen en via een speciale applicatie kan de dokter nu ook via de iPhone op elke afstand en op elk moment de vitale functies van hun patiënt checken. En oh ja, je kunt ook bellen met de iPhone. 

AMSTERDAM – De vitale functies van patiënten die niet in het ziekenhuis liggen, kunnen via de iPhone in de gaten worden gehouden door hun dokter. De patiënt kan op die manier ook een alarmbericht sturen naar de arts.
Onlangs kwam het Nederlandse bedrijf RS Techmedic met een iPhoneapplicatie. Hiermee kunnen doktoren op elke afstand en op elk moment de lichaamsfuncties van hun patiënt bekijken. Vanaf eind november is de applicatie te gebruiken op de iPhone door artsen die geregistreerd zijn bij RS Techmedic.

Patiënten moeten hiervoor aangesloten zijn op een apparaatje, de Dyna-Vision. Deze meet met sensoren de medische waarden van bijvoorbeeld het hartritme en de ademhaling.

Dit apparaatje stuurt zijn gegevens naar een beveiligde Dyna-Visionserver en artsen kunnen daarop bekijken wat de medische toestand van de patiënt is.

De nieuwe applicatie maakt het makkelijker voor artsen om op afstand de situatie van patiënten in te schatten. Bovendien is het een relatief goedkope oplossing, die veel ziekenhuiskosten kan besparen.

(c) gezondheidsnet.nl

Lees ook:Intensief trainen goed voor ex-kankerpatiënten
Lees ook:Hersenen krimpen minder snel door fitness
Lees ook:Tai Chi vermindert pijnklachten bij artrose
Lees ook:Man sprint tegen de metro
Lees ook:Leefstijl moeilijk onderwerp voor artsen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>