Stella McCartney is groenste modeontwerper!

Ik ben fan van Stella McCartney. Hoewel eco nu de trend du jour is, maakt ze al vanaf het prilste begin van haar carrière duurzame en bovendien diervriendelijke collecties. Geen makkelijk opgave in de wereld van high end fashion, waar men niet moeilijk doet over bont en leer- materialen die Stella nooit gebruikt heeft. 

In een interview vertelde ze onlangs dat dat commercieel gezien lang niet aantrekkelijk is bij de vervaardiging van tassen en schoenen; machines zijn veelal ingesteld en speciaal bedoeld voor de verwerking van leer. Toch weigert Stella om leer te gebruiken, ook als dat kostbare productieprocessen betekent. En wat betreft bont: Stella sloeg aan het begin van haar carrière een lucratief contract met een groot modehuis af simpelweg omdat het modehuis bont gebruikte. Stella heeft de top in de modewereld bereikt zonder ooit een concessie te doen op haar principes en daar bewonder ik haar voor.

Nu eco helemaal 'hot' is, wordt ze ook in de modebranche bejubeld om haar aanpak. Onlangs nam ze de prijs in ontvangst voor 'groene ontwerper van het jaar'. De prijs maakt onderdeel uit van de ACE awards – de branchevereniging voor mensen en bedrijven die werkzaam zijn in de accessoire industrie – en werd dit jaar voor de twaalfde keer uitgereikt.

Zwemtuniek Adidas by Stella McCartney 

 

Lees ook:Madonna laat vrienden betalen voor gebruik privé-gym
Lees ook:Go Stella!
Lees ook:Tennis met Stella McCartney
Lees ook:Interview personal trainer Madonna, Gwyneth & Stella
Lees ook:Interview trainer Madonna & Gwyneth Paltrow

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>