Zwemmen als een zeemeermin

Monofin zwemmen is een grote rage aan het worden. Als een zeemeermin bewegen mensen zich voort in het zwembad. Is dit dé nieuwe aquaworkout?

Bron: sxc.hu

Een van de nieuwste zwemrages is het monofin zwemmen. Hierbij doen mensen een soort zeemeerminnenstaart aan, waarna ze het zwembad induiken. Deze workout helpt je met een aantal dingen. Ten eerste zorgt het ervoor dat je veel wendbaarder wordt in het water. Mocht je een keer op een zinkend schip zitten, dan kun je snel en handig zwemmen. Ten tweede zorgt deze workout ervoor dat je minder gestresst bent. Je maakt namelijk bewegingen die een kalmerend effect hebben op je lichaam.

Fitnessinstructeur Deepali Jain vertelt aan de Times of India hoe deze hippe zwemtechniek werkt. ‘De vinnen zorgen ervoor dat je een groter oppervlak inneemt in het water. Hierdoor train je beenspieren, je enkels en je bilspieren.’ Een ander voordeel van deze training is dat je je spieren goed kunt trainen, zonder dat je teveel druk op je gewrichten legt. Het water zorgt er namelijk voor dat de kracht over je hele onderlichaam wordt verdeeld.

Ook in Nederland kun je het vinzwemmen proberen. Alleen ziet het monofin zwemmen er hier wel iets anders uit.

Lees ook:De beste cardiosporten voor sportschoolmijders
Lees ook:Relaxt dobberen
Lees ook:3 manieren om fit te worden met een springtouw
Lees ook:7 voordelen van het trainen op eigen lichaamsgewicht
Lees ook:Hoe blijf je actief tijdens je vakantie?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>