Hoelahoep workout

Hoelahoepen is allang niet meer alleen voor kinderen. Ook volwassenen pakken de hoepel en hoelahoepen er op los. En dat is maar goed ook, want hoepelen is een erg goede workout!

hoola-hoop-658020-m

Gezondheidsnet.nl beschrijft de voordelen die hoelahoepen met zich meebrengt. Zo verbrand je hoepelend ongeveer 400 calorieën per uur, krijg je een slankere taille, train je je buik-, rug-, been- en bilspieren, ben je soepeler, versnelt je spijsvertering en verbetert je conditie.

Een goede hoepel koop je niet in de speelgoedwinkel. Deze hoepels zijn namelijk te licht en vaak ook te klein. Zoek naar een speciale fitnesshoepel, die is iets zwaarder is. Daarnaast moet de hoepel vanaf de grond ongeveer tussen je taille en borst komen, dan heb je de juiste grootte te pakken.

De juiste hoepelbeweging is toch niet zo eenvoudig als het lijkt. Je kunt namelijk niet zomaar met je heupen gaan zwaaien. Voor de goede hoepelbeweging zet je je voeten op heupafstand van elkaar, met de ene voet voor de ander. Zak een beetje door je knieën, zodat je stabiel staat. Zet de hoepel in je rug en duw hem naar voren, beweeg vervolgens op het ritme van de hoepel naar voren en naar achteren met je heupen. Verplaats hierbij het gewicht van je voeten van je voorste naar je achterste voet en andersom. Je buik duw je als het ware tegen de hoepel aan.

Het kost waarschijnlijk even wat tijd om de beweging goed onder controle te krijgen. Maar dat is het waard. Misschien wordt je wel zo goed als het meisje in de video!

Lees ook:Hoe kun je sneller sprinten?
Lees ook:3 manieren om fit te worden met een springtouw
Lees ook:3 top oefeningen voor een gespierde kont
Lees ook:De oorzaak van slapende voeten tijdens cardio
Lees ook:4 oefeningen om beter te voetballen

1 Reacties // Reageer

One thought on “Hoelahoep workout

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>