Bokwa: de nieuwe Zumba?

Bokwa is dé nieuwste danstrend binnen de fitnessbranche. Op de meest moderne popliedjes wordt er gedanst zonder choreografie.

Bokwa People

Doordat Bokwa geen gebruik maakt van choreografieën is deze workout gemakkelijk uit te voeren door iedereen. Tijdens Bokwa maak je namelijk letters of cijfers met je lichaam, zodat je continu in beweging bent zonder complexe stappen te hoeven onthouden. Hierdoor is deze vorm van workout geschikt voor iedereen die kan spellen, dus ook als je totaal niet kunt dansen.

De workout wordt gezien als een goede potentiële vervanger voor bijvoorbeeld Zumba, de dansworkout die dansen zoals de samba en salsa centraal zet. Bokwa focust vooral op de energie die de muziek bij de mensen teweegbrengt. Hoe meer energie je krijgt, hoe enthousiaster je beweegt, hoe meer calorieën je verbrandt. Op de website van Bokwa staat dan ook dat je tijdens een Bokwa workout wel tot 1,200 calorieën kunt verbranden.

Dat klinkt allemaal erg aanlokkelijk en interessant, maar is deze workout wel in Nederland te vinden? Ja, dat is hij. Momenteel kun je deze workout op vier sportscholen in Nederland doen, namelijk bij Sportschool IJsselmonde in Rotterdam, Healthclub Top-Vorm Schoonebeek in Emmen, Dansstudio SerenaDance in Capelle aan de IJssel en Dansacademie RI-JO in Hellevoetsluis.

Lees ook:5 manieren om 100 calorieën te verbranden binnen 20 minuten
Lees ook:De Zumba zoemt binnenkort in alle aerobicszalen!
Lees ook:Shoppen is een workout!
Lees ook:12 sporten en de hoeveelheid calorieën die ze verbranden
Lees ook:Wat verbrandt meer calorieën: seks of sportschool?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>