Wat nou Ibiza feesteiland? Het is daar dus ook gewoon heerlijk detoxen en ontstressen

IbizaIbiza? Dan denk je gauw aan nachtenlang doorhalen in onbetaalbare clubs. Niet dus, dacht Monique Laurenssen. Zij onderkent de andere kant van het Spaanse eiland; een plek bij uitstek zelfs om je lichaam juist te reinigen, vertelde ze mij toen ik onlangs tegen d’r opliep in de sportschool. Ontgiften op een party-eiland? Veel grotere paradoxen kom je bijna niet tegen, maar Monique is bloedserieus. Sterker nog, een heuse detox-reis staat in de steigers van 28 april t/m 5 mei van dit jaar – en de eerste aanmeldingen zijn binnen.

Als ik heel eerlijk ben; ik doe maar wat als het op voeding aankomt.. Snoep nauwelijks maar ben dol op lekker eten en drinken, waar de uitdaging voor mij vooral ligt in mate houden. Maar wat ik dan precies allemaal binnenkrijg, daar heb ik werkelijk geen idee van. Nou, een hele hoop troep weet Monique, als een ware onheilsprofeet ;-) Vandaar haar idee voor de detox-vakantietrip.

“Omdat we tegenwoordig zoveel toxische stoffen binnen krijgen kan ons lichaam die giftige stoffen niet meer op een natuurlijke wijze verwijderen. De gifstoffen worden opgeslagen in de organen, weefsels en cellen (en dan met name vetcellen), waar ze jarenlang kunnen blijven zitten en allerlei chronische en degeneratieve aandoeningen kunnen veroorzaken, zoals neurologische aandoeningen en kanker.”

Door middel van een schoon voedingspatroon (waarmee je de juiste voedingsstoffen weer binnen krijgt) en een detox voedingsprogramma reinig je je lichaam van die toxiteit, vertelt ze. Dat je daarbij afvalt is een mooie bijkomstigheid, maar  het is vooral die reiniging van het lichaam die een schoon gevoel en nieuwe energie schijnt te geven.

Daarbij gaan Monique en mede-organisator Corrina niet over één nacht ijs; het moet life changing worden. “Er zijn workshops gepland over voeding, gezondheid en lifestyle. Beweging door middel van pilates, stretching, bootcamp, wandelingen, aquagym, bodyshape en happy mind fitness. Ten aanzien van eten en drinken gebruiken we uitsluitend biologische producten en hoogwaardige voedingssupplementen en men wordt begeleid door voedingsdeskundigen en personal trainers.”

Voor degenen die Ibiza en dit programma niet helemaal kunnen rijmen, niks is verplicht. Je mag ook gewoon in de jacuzzi of aan de rand van het zwembad uitbrakken van een wilde nacht stappen ;-) Mocht je interesse hebben dan kun je mailen naar [email protected] of kijk op Facebook.

Lees ook:Verpakkingsmateriaal eten en drinken leidt tot schade gezondheid
Lees ook:Mensen die light-frisdranken drinken eten vaker ongezond
Lees ook:Vochtrijke voeding maakt taille slanker
Lees ook:Vitamine C en E veroorzaken minder effectieve workout
Lees ook:Van slaaptekort ga je schransen

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Wat nou Ibiza feesteiland? Het is daar dus ook gewoon heerlijk detoxen en ontstressen

 1. Godrlieve van Zanten

  Graag willen wij informatie over een kuur op Ibiza! Wat , waar, wanneer en wat kost het?! Ben benieuwd, hoor graag van jullie!

    /  
 2. Roel Auteur

  Hallo Godlieve,

  Voor meer informatie kun je contact opnemen met Monique of Corrina op de telefoonnummers 06-47185999 of 06-24995992, of mailen naar [email protected]. Veel plezier!

    /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>