Phil Heat wint Mr. Olympia 2015

phil heat

Voor de vijfde keer op rij wint Phil Heat de belangrijkste en grootste bodybuilding wedstrijd van het jaar en mag zich opnieuw de beste bodybuilder van de wereld noemen.

Heat gaat er vandoor met een bedrag van maar liefst 400.000 dollar. Het is voor de eerste keer dat de nummer 1 zo’n groot bedrag wint. Hieronder een overzicht van de top 10 van Mr. Olympia 2015:

top 10 mr olympia 2015

Heats grootste uitdager Kai Greene heeft niet deelgenomen aan Mr. Olympia 2015. Veel mensen betreurden dit omdat de strijd tussen Kai en Phil erg spannend zou worden. De reden van zijn afwezigheid is voor alsnog onduidelijk.

Voormalig Mr. Olympia winnaar (2008) Dexter Jackson werd tweede.

Nederlanders:

Er hebben ook 2 Nederlanders deelgenomen aan de wedstrijd. Beide bodybuilders eindigden erg knap in de top 10 en horen dus bij de 10 beste bodybuilders van de wereld. Roelly winklaar (uitkomend voor Curaçao maar woonachtig in Nederland) en William Bonac eindigden op een 7e en 8e plaats. Dit is erg goed voor het Nederlandse bodybuilden.

Lees ook:Mr. Olympia 2015!
Lees ook:Fitness blijft populairste sport in Nederland
Lees ook:Bodybuilding is een schoonheidswedstrijd
Lees ook:Nederland heeft een nieuwe kampioene paaldansen
Lees ook:Ruim helft Nederlanders vindt zichzelf te dik

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>