We eten hetzelfde, waarom ben jij slank en ik niet?

Vraag jij je ook wel eens af waarom je vrienden die net zoveel eten als jij tevens ook slanker zijn dan jij? Een artikel uit de Times of India verklaart hoe dit kan. Het heeft allemaal te maken met je spiersamenstelling.

Bron: sxc.hu

Ze vertellen over een onderzoek dat is uitgevoerd aan de universiteit van Kent. Zij vonden dat in onze genen staat of we geneigd zijn tot veel bewegen, of juist tot weinig bewegen. Mensen die geneigd zijn tot veel bewegen verbranden meer calorieën tijdens het uitvoeren van een beweging dan mensen die geneigd zijn tot weinig bewegen. De spieren van de aerobische mensen hebben wat de researchers noemen een ‘poor fuel economy’, waardoor ze meer proteïnen vasthouden waardoor ze meer calorieën verbranden.

Deze spiersamenstellingen verklaren dus waarom sommige mensen sneller dik worden dan anderen. Als je merkt dat je ook sneller aankomt van eten kun je dit verhelpen door het eten van meer proteïnen en door extra te sporten.

Lees ook:5 awesome tips om vet te verbranden
Lees ook:Waarom weinig slaap je dik maakt
Lees ook:Hoeveel proteïne moet je eten?
Lees ook:4 manieren om je metabolisme een boost te geven
Lees ook:Begin groot, eindig klein

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>