5 goede redenen om de sportschool te skippen

Soms heb je gewoon even geen zin om naar de sportschool te gaan. Is dat het geval? Kijk dan naar onderstaande punten en zie of je reden om naar de sportschool te gaan goed genoeg is.

Bron: sxc.hu

Bron: sxc.hu

1. Je staat op het punt om ziek te worden
Voordat je ziek wordt zijn er altijd 1 of 2 dagen dat je wel aan voelt komen dat je ziek wordt, maar je er nog niet aan toe geeft. Als je je zo voelt is het niet verstandig om naar de sportschool te gaan. Sporten kan namelijk een negatieve invloed hebben op je immuunsysteem in zo’n geval. Daarbij verspreid je je ziekte niet verder.

2. Je denkt dat je anders overtraint
Het is moeilijk te bepalen wanneer je nou eigenlijk overtraind bent. Maar als je minstens 5 keer per week naar de sportschool gaat en je hebt last van de volgende symptomen, dan zou je wel eens overtraind kunnen zijn.

- Je maakt minder voortgang per week dan je normaal doet.
- Je voelt je zwakker dan normaal.
- Je bent 3 workouts achter elkaar helemaal bekaf.
- Je ziet er ontzettend tegenop om naar de sportschool te gaan.

Als je last hebt van deze symptomen vertelt je lichaam je dat je even pauze moet nemen. In dat geval is het verstandig om niet naar de sportschool te gaan.

3. Je bent verwond en je workout heeft het verwonde lichaamsdeel nodig
Als je verwond bent moet je je lichaam rustig de tijd geven om te genezen. Dit zou kunnen betekenen dat je de sportschool moet overslaan. Als je een schouderblessure hebt is het namelijk niet verstandig om gewicht te gaan heffen. Misschien kun je echter wel been oefeningen doen. Bepaal goed voor jezelf of je je verwonde lichaamsdeel belast in je workout.

4. Je hebt teveel spierpijn van je vorige workout
Als je spierpijn hebt betekent dat dat je lichaam nog aan het herstellen is van je vorige workout. Bedenk eerst voor jezelf hoe erg je spierpijn is. Is dit een 7 of hoger op een schaal van 10? Dan is het beter om even te wachten. Je moet je lichaam namelijk genoeg hersteltijd geven, zodat het ook de tijd krijgt om sterker te worden.

5. Je hebt de volgende dag een wedstrijd
Als je een belangrijke wedstrijd hebt, heb je waarschijnlijk al goed getraind van te voren. Als je je lichaam voor de wedstrijd een paar dagen goede rust geeft, ben je helemaal klaar en fit om aan je wedstrijd te beginnen.

Lees ook:Sportschool etiquette
Lees ook:Bang voor de sportschool? Dit moet je doen!
Lees ook:Rekfouten die je wilt voorkomen
Lees ook:Doe de ultieme voetbal abs workout tijdens het WK
Lees ook:Is spierpijn noodzakelijk voor optimale spiergroei?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>