Sporten in de natuur maakt kinderen gezonder

Kinderen die sporten in de natuur hebben na hun workout meer positieve verbeteringen in hun gezondheid. Dat blijkt uit een onderzoek van de Coventry University.

 

Bron: sxc.hu

Bron: sxc.hu

 

De onderzoekers vroegen kinderen van 9 en 10 jaar oud om een kwartier lang op een hometrainer te fietsen. De kinderen werden daarbij verdeeld in twee groepen. De eerste groep kreeg tijdens het fietsen een video te zien van een bosrijke omgeving, terwijl de tweede groep geen video te zien kreeg.

Na het onderzoek bleek dat de kinderen die de video hadden bekeken een veel lagere bloeddruk hadden. Dit betekent dat ze veel minder snel vatbaar zijn voor hartkwalen dan de jongeren die geen video van bossen hebben gezien.

Volgens de onderzoekers kan dit onderzoek een doorbraak zijn in de gezondheidszorg. Nu kan worden aangeraden dat mensen buiten gaan sporten om veel gezonder te worden.

Lees ook:Fitnesstijdschriften maken depressief
Lees ook:Pas op! Deze workout laat je overeten
Lees ook:Fitte kinderen kunnen beter lezen
Lees ook:Fitness trackers helpen ouderen met afvallen
Lees ook:Eieren helpen bij afvallen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>