Sporten helpt bij PMS!

PMS, ook wel premenstrueel sydroom, is iets waar veel vrouwen last van hebben voordat ze menstrueren. Kramp, opgeblazen gevoel, moodswings en nog veel meer klachten kunnen er voor zorgen dat je je dagelijkse dingen niet meer kunt doen. Volgens bodybuilding.com kun je het beste gaan sporten!

windy-day-1079892-m

Sporten zorgt ervoor dat je endorfinen aanmaakt. Dit is een stof waar je je blijer door gaat voelen. Hoewel je door PMS misschien geen zin hebt om te sporten is dit juist aan te raden. Naast dat je endorfinen aanmaakt, krijg je een goede bloedcirculatie die er bijvoorbeeld voor zorgt dat je hoofdpijn afneemt. Probeer een aantal dagen per week minsten een half uur te sporten, dit kan al zo simpel zijn als een wandeling met je hond.

Naast het blijven sporten is het ook verstandig om water te drinken. Ironisch genoeg helpt dit tegen het opgeblazen gevoel dat je hebt tijdens PMS. Tijdens PMS houdt je lichaam namelijk minder water vast, waardoor je meer water nodig hebt dan normaal. Probeer daarnaast ook zo min mogelijk zout en cafeïne binnen te krijgen.

Lees ook:Nieuw Waterdieet blijkt een succes bij het afvallen
Lees ook:Sport/energiedrank of water tijdens fitness? Hier het definitieve antwoord.
Lees ook:Hoe blijf je actief tijdens je vakantie?
Lees ook:Hoeveel water moet je drinken tijdens het sporten?
Lees ook:Water drinken volgens American College of Sport Medicine

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>