Tip: Word fit met een kaartspel!

Soms kan het doen van een workout vanuit huis vrij saai zijn. Gelukkig zijn er wat manieren om je workout wat op te vrolijken. Doe bijvoorbeeld eens een kaartspel!

Bron: sxc.hu

Het spel werkt als volgt. Je neemt een stok kaarten waar je de boeren, vrouwen, koningen en azen uithaalt. Vervolgens bepaal je per soort kaart een oefeningen, bijvoorbeeld: ruiten = push-up, harten = sit-up, klaveren = burpee, schoppen = squat. Je schudt het kaartspel door elkaar en pakt een kaart. Het getal op de kaart geeft aan hoe vaak je de bijbehorende oefening moet uitvoeren. Als je een harten 4 pakt, doe je dus 4 push-ups. Je kunt met jezelf van te voren afspreken hoeveel kaarten je dagelijks pakt.

Om het nog leuker te maken kun je dit spel ook met vrienden doen. Je pakt dan om beurten een kaart en iemand wint het spel als de ander de oefeningen niet meer kan uitvoeren. Ook kun je samen de oefening doen die bij een kaart hoort, waarbij de persoon die het snelste klaar is het spel wint. Je kunt zelf de oefeningen bepalen die bij de kaartsoorten horen en zelf spelregels erbij verzinnen om het spel wat leuker te maken. Er zijn opties genoeg!

Lees ook:De perfecte beginners workout
Lees ook:Maak push-ups moeilijker
Lees ook:Superhero Workout
Lees ook:Tip: Verbrand meer vet door af te wisselen!
Lees ook:Exclusieve fitnessgame voor de Xbox One

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>