De 5 meest gemaakte fouten in de sportschool

Naar de sportschool gaan lijkt eenvoudig. Je kiest een apparaat, volgt een workout en je valt af. Helaas is het niet zo simpel. Je kunt namelijk een hoop fouten maken in de sportschool, waardoor je toch minder energie verbrandt dan je denkt. Dit zijn de 5 meest gemaakte fouten volgens de Times of India.

Bron: sxc.hu

Bron: sxc.hu

1. Gebrek aan intensiteit
Als je naar de sportschool gaat, ga dan alleen om te sporten. Wanneer je tijdschriften gaat lezen, televisie gaat kijken of met je telefoon gaat rommelen sport je minder intensief. Ga er dus alleen heen om te sporten en focus je alleen op het sporten. Hierdoor zul je automatisch intensiever gaan trainen, waardoor je meer energie verbrandt.

2. Aantal verbranden calorieën verkeerd inschatten
Dit is een fout waar je vrij weinig aan kunt doen. Het aantal verbrande calorieën dat het apparaat aangeeft kan namelijk verkeerd zijn. Wanneer je teveel leunt op het apparaat verbrandt je bijvoorbeeld minder calorieën dan wordt weergegeven. Houd hier rekening mee in je workout en probeer alsnog zo fanatiek mogelijk te sporten.

3. Doe altijd dezelfde routine
Niet alleen is het erg saai om elke keer dezelfde routine te doen, maar het levert je op den duur ook minder resultaten op. Het is goed om oefeningen af te wisselen, zodat je je hele lichaam traint en je lichaam continu uitgedaagd wordt.

4. Te opgejaagd zijn
Als je te opgejaagd aan de slag gaat, omdat je snel klaar wilt zijn zul je niet het optimale resultaat behalen. Wees kalm en serieus. Hierdoor zul je de oefeningen beter uitvoeren en een beter resultaat behalen.

5. Te veel socializen
Veel mensen gaan alleen naar de sportschool voor de gezelligheid. Ze weten dat ze iets aan sport moeten doen, maar zijn ondertussen de hele tijd aan het kletsen. Hierdoor vergeten ze goed te sporten, waardoor het naar de sportschool gaan weinig tot geen effect heeft. Focus jezelf op je oefeningen, het kletsen kan nog altijd achteraf in de kantine.

Lees ook:Met welke sport verbrand ik de meeste calorieën?
Lees ook:Hoe komt het dat ik veel sport, maar toch niet afval?
Lees ook:5 manieren om 100 calorieën te verbranden binnen 20 minuten
Lees ook:Vreemde trend: karaoke fitness
Lees ook:Wat verbrandt meer calorieën: seks of sportschool?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>