4 variaties op een plank

Ben jij het ook zo zat om steeds maar dezelfde plank-oefening uit te voeren? Probeer dan deze 4 manieren om de plank te variëren.

Bron: yogajournal.com

Een basis plank voor je uit door op in een push-up houding te gaan en je onderarmen plat op de grond te leggen terwijl je je handen in elkaar gevouwen houdt. Je lichaam vormt dan een rechte lijn van je enkels tot je schouders.

1. Van plank naar push up
Neem de standaard plank positie aan, maar ga naar een push-up positie door je handen een voor een plat op de grond te leggen (je tilt jezelf daarbij op). Vervolgens pauzeer je kort in de push-up positie en leg je je ellebogen en onderarmen een voor een weer plat op de grond.

2. Plank jumping jack
Begin in de basis plank positie maar beweeg je benen zoals je bij een jumping jack doet. Spring  je benen uit elkaar en vervolgens weer tegen elkaar, zonder daarbij je bovenlichaam te draaien.

3. Plank met arm extensie
Begin wederom in de basis positie, maar zorg ervoor dat je een arm uitstrekt zodat het in het verlengde staat met de rest van je lichaam. Breng je arm daarna weer langzaam terug naar de basis positie en doe vervolgens hetzelfde met je andere arm.

4. Rollende plank
Als je in de standaard plank positie staat rol je naar de linker kant zodat je een side plank doet. Je kijkt dan niet naar beneden, maar opzij en je leunt op je linker onderarm, terwijl je lichaam nog steeds in een rechte lijn staat. Deze positie houd je 10 seconden vast. Vervolgens draai je naar je rechterzijde en doe je hetzelfde. Daarna ga je weer terug naar de basispositie.

Lees ook:4 killer buikspier oefeningen
Lees ook:Doe de bastard challenge
Lees ook:5 verschillende crunches voor een topresultaat
Lees ook:Op naar de 5 minuten plank!
Lees ook:Doe mee aan de plank challenge!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>