Simpele tips voor een betere workout

Als je fitnesst zit je al snel vast in gewoontes. Je hebt een bepaalde routine die je regelmatig uitvoert en na een poosje is je routine minder effectief, omdat je lichaam gaat wennen aan de oefeningen die je doet. Daarom geef ik je hier een aantal tips om je workout te verbeteren en effectiever te maken.

1. Maak 1 superset.
Meestal doe je een oefening, neem je even rust en herhaal je dezelfde oefening. In dit geval moet je dat niet meer doen. Als je een oefening hebt gedaan, ga dan meteen verder met de volgende oefening die betrekking heeft op een ander lichaamsdeel. Als je deze hebt gedaan ga je weer terug naar de eerste oefening. Voeg twee oefeningen samen in één set en rust niet tussen de oefeningen door. Op die manier blijft je hartslag hoger en verbrand je dus meer calorieën, waardoor je sneller fit wordt.

2. Drop set
Wederom neem je geen pauze tussen je krachttraining sets. In plaats daarvan rond je een set af, verlaag je het gewicht met een aantal kilo en begin je aan de volgende set. Dit doe je vervolgens nogmaaals. Je spieren blijven hierdoor continu uitgedaagd, waardoor je snel resultaten zult zien!

3. Circuit training
Dit lijkt op de eerste tip maar is iets anders. In plaats van twee oefeningen met elkaar af te wisselen, volg je nu een circuit van alle oefeningen die je uitvoert. Probeer hierbij zo min mogelijk rust te nemen tussen de oefeningen in. Als je alle oefeningen één keer hebt gehad, neem je even rust (2 à 3 minuten) voordat je weer verder gaat met de tweede ronde van alle oefeningen.

Lees ook:Doe de strakke kont workout
Lees ook:Hoe doe je hanging leg raises?
Lees ook:5 awesome tips om vet te verbranden
Lees ook:HIIT training: De ultieme vet verbrander!
Lees ook:Deze spieren moet je trainen om sneller af te vallen!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>