Hoe blijf je actief tijdens je vakantie?

Tijdens je vakantie loop je het gevaar dat je trainingsschema helemaal in de soep loopt. Je kunt je dagelijkse routines misschien niet uitvoeren en je kunt niet naar de sportschool. Maar vrees niet, als je deze tips opvolgt blijf je fit tijdens je vakantie.

beach-in-st--lucia-1445866-m

1. Probeer actief te blijven tijdens de reis naar je eindbestemming. Misschien ben je wel uren onderweg en als je de hele tijd stil zit wordt je lui, inactief en futloos. Probeer daarom zoveel mogelijk te bewegen tussendoor. Je kunt ook deze oefeningen uitvoeren voor onderweg.

2. Wees voorzichtig met wat je eet. Dat je op vakantie bent wil niet zeggen dat je onbeperkt kunt gaan eten. Natuurlijk moet je genieten van de lokale en kun je af en toe eens lekker uit eten. Maar probeer toch zo gezond mogelijk te blijven eten en niet te veel te snoepen. Drink daarnaast veel water, dit zorgt ervoor dat je een voller gevoel hebt, zodat je minder eet.

3. Doe ademhalingsoefeningen of yoga tijdens je reis. Dit houdt je spieren soepel en zorgt ervoor dat je verkrampte spieren zich meer gaan ontspannen.

4. Improviseer met spullen uit je omgeving om krachttraining te doen. Je koffers kunnen bijvoorbeeld invallen voor gewichten. Deze kun je overal in je vakantie wel een keertje uitvoeren. Hierdoor blijven je spieren sterk tijdens je vakantie en kun je verder met je schema als je weer terugkomt.

5. Voor je cardio portie moet je wederom improviseren. Huur bijvoorbeeld eens een fiets en ga de omgeving verkennen. Ga lekker zwemmen als er een zwembad in de buurt is, of maak een flinke wandeling in je nabije omgeving.

Fit blijven tijdens je vakantie hoeft niet moeilijk te zijn. Je moet echter wel bereid zijn om te improviseren.

Lees ook:Hoe blijf je slank op vakantie?
Lees ook:Versla de moeheid tijdens je werk!
Lees ook:Dikker door vakantie
Lees ook:Afvallen tijdens het tv kijken
Lees ook:Afvallen in 7 dagen!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>